- hirdetés -

Maratonra készül Iváncsics Zsolt, Vanessával teljesíti a távot: a 11 éves orosházi kislány mozgássérült, sosem volt még sporteseményen.

A magyar Forrest Gump-ként emlegetik Iváncsics Zsoltot, aki maga előtt bevásárló kocsit tolva fut maratoni távokat már 2008 óta, mindig segítő szándékkal.

Vanessa és édesanyja. A kislány nagyon várja már a futást (Fotó: Rajki Judit)
Vanessa és édesanyja. A kislány nagyon várja már a futást
(Fotó: Rajki Judit)

Vasárnap ismét maratonra indul: a fővárosi megmérettetésen ez alkalommal az orosházi mozgássérült kislány, Vona Auróra Vanessa ül majd a bevásárló kocsiban, hogy ő is megtapasztalja a különleges sportélményt. A cél előtti utolsó métereket pedig együtt, kézenfogva teszik majd meg. Vanessa születése óta egy nagyon ritka izomtapadásos, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Nem élheti az átlagos 11 évesek mindennapjait, a közös játék és a mozgás is nagy nehézségeket, olykor fájdalmakat okoz számára. Folyton mosolygó arcáról viszont sugárzik a mérhetetlen akaraterő. Kiegyensúlyozott, nyugodt és nagyon jó tanuló.

Idén nyáron ismerkedett meg Zsolttal, aki felesége révén kötődik Orosházához. Hamar felvetődött, hogy együtt teljesítsék a maratoni távot. Ahogy az amatőr sportember fogalmazott: megtalálta a kislányt, akiért érdemes futni. Vanessa elárulta, hogy nagyon izgatott és várja a nagy napot, sosem vehetett még részt sporteseményen.

Vasárnap a kislány 21 éves bátyja a bevásárló kocsi mellett fut majd, hogy támogassa testvérét. A Székács iskola 5. b osztályosai busszal mennek szurkolni osztálytársuknak. Ha bárki kedvet érez, van lehetőség csatlakozni, mi többiek pedig itthonról drukkolunk neked Vancsi!

Csak szólj! – Dal a magyar Forrest Gumpról

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.