- hirdetés -

Hátrányból fordítva nyert az Orosháza FC NB III-as labdarúgó-csapata a bajnokság 4. fordulójában. A sárga-feketék az eddig kiválóan szereplő dabasiakat fektették két vállra. A sikerhez Bordás kapusnak büntetőt kellett hárítania.

Orosháza FC – FC Dabas 2–1 (1–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 200 néző

Vezette: Brezovai (Lászlai, Török S.).

Orosháza: Bordás – Ferenczi, Makra, Tóth I., Szabó N. (Medvegy, 46.) – Huszár, Bozsóki – Styecz, Fülöp (Lovas, 69.), Végh (Füredi 85.) – Juhász. Megbízott
Edző: Csizmadia Imre

Dabas: Bartus – Dévai (Lázár, 64.), Tóth M., Takács, Zsíros – Geiger, Domonyi (Mile, 67.), Molnár Z., Buczkó (Dobray, 47.), Gáspár B. – Csák Z.
Edző: Honti József

Álmosan kezdték a meccset a csapatok. A Dabas hatalmas partdobásaival, a hazaiak pedig távoli átlövésekkel próbálkoztak, de eredménytelenül. A 18. percben Ferenczi lőtt 6 méterről a kapusba, egy perccel később Fülöp 18 méteres lövését védte Bartus kapus. A 31. percben 16-osunk előtti kavarodás végén Gáspár 16 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, 0–1. A válasz sem váratott sokáig, a 38.percben Huszár 35 méterről tekert a kissé kint álló kapus kezei és a felső léc között a léc alá, 1–1.

A sárga-fekete mezes orosháziak hozták a meccset (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A sárga-fekete mezes orosháziak hozták a meccset (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Szünet után visszavehették volna a vezetést a dabasiak, ehelyett duplán büntették magukat. Az 51. percben egy beadás Makra kezére pattant a 16-oson belül, Dévai büntetőjét azonban Bordás remek vetődéssel kitolta a bal alsó sarokból. Az 58. percben Végh bal oldali szabadrúgásába a hórihorgas Takács olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a kiinduló kapus mellett a jobb alsó sarokba pattant, 2–1.

A 70. percben előbb a vendégek edzőjét küldte el a játékvezető a kispadtól, mert csúnyán kiszólt a közönségnek, nem sokkal később Huszárnak mutatta fel a játékvezető a második sárga cédulát és vele a pirosat is. Ettől kezdve hatalmas nyomás nehezedett a hazaiak kapujára. A dabasiak ívelgették a labdát két méternél magasabb, előretolt Takács fejére, de a sípmestertől kapott plusz 5 perc is kevésnek bizonyult számukra az egyenlítéshez, mert Bordás vezérletével jól állt a lábán az OFC védelme.

A hazaiak változatos, jó mérkőzésen tartották otthon a három pontot, és valamit visszakaptak abból, amit a sors elvett tőlük egy héttel korábban.

Csizmadia Imre: – Az előző hetek nehéz időszaka után, küzdelmes mérkőzésen, mindent megtettünk a három pont megszerzése érdekében, amit úgy érzem, megérdemelten sikerült begyűjtenünk.

Honti József: – Saját magunkat vertük meg.

Az Orosháza FC szeptember 9-én a Mátraiban fogadja Magyar Kupa mérkőzésen az NB I-es Puskás Akadémiát. A találkozó kezdési ideje: 15.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.