- hirdetés -

Szép számmal voltak kíváncsiak az orosháziak az Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság megnyitójára. A város sportéletében jelentős eseményre a világ minden tájáról érkeztek, érkeznek sportolók: közel 40 ország több mint 300 erőemelője.

A versenyző országok bevonulásánál még kissé foghíjas volt a sor. Sok küldöttség késő este, vagy az éjszaka folyamán érkezik, de akik itt voltak a megnyitón, azokat nagy tapssal üdvözölte az orosházi közönség.

A megnyitó prominens személyiségei közül elsőként Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Megköszönte a szervezésben segítők munkáját, majd megosztott a jelenlévőkkel egy legendát, miszerint a sok-sok sikeres orosházi sportoló részben annak köszönheti sikereit, hogy itt felnőve a kiváló gyopárosi gyógyvízben fürdött és ez megóvta őket a sérülésektől. Végezetül jó és sérülésmentes versenyt kívánt a sportolóknak.

Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az Eötvös-csarnok ad otthont a következő napokban a versenynek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András meglepő, de kedves fordulattal kezdte beszédét.
– Köszönöm mindenkinek, hogy eljött hozzánk Orosházára. Így mondom, hogy hozzánk, mert magam is mindig szívesen jövök és Orosházát második otthonomnak tekintem –  mondta az elnök. Kifejezte örömét a több mint 300 versenyző nevezése miatt és hogy Magyarország, ezen belül pedig a sportág egyik hazai fellegvára, Orosháza láthatja vendégül őket.

Végül a Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) elnöke Gaston Parage szólt a versenyzőkhöz, de főként az orosháziakhoz. Elmondta, hogy nagyon magas színvonalú versenyekre lehet számítani a világbajnokságon és mindenkinek ajánlotta figyelmébe a következő hét, Eötvös-csarnokbeli küzdelmeit. Nézzék meg minél többen a versenyeket, ismerkedjenek, szeressék meg ezt a szép sportot.

A megnyitó után Janicsák Veca és zenész társai szórakoztatták a nagyérdeműt, hétfő reggel pedig elkezdődtek a küzdelmek.

Ide kattintva nyomon követhetitek a verseny eredményeit, online nézhetitek az erőemelést, és a tervezett menetrendet is megtaláljátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.