- hirdetés -

Pedig simán nyerhetett volna a Mezőhegyes ellen, így viszont nem unatkoztak a nézők. De a lényeg az újabb 3 pont. Megye I-es focimeccs tudósítás következik.

OH. Rákóczi Vasas SE – Mezőhegyesi SE 4 – 2 (3 – 1)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, OMTK-ULE műfüves pálya
Vezette: Borbás Bottyán (Kovács, Takács)

Rákóczi: Lévai – Boros, Németh, Ludányi, Mazán, Szabó, Buza (Dávid 75.), Nyéki, Vili (Simon 63.), Kánya, Tasi (Gulyás 92.)
Vezetőedző: Polyák László 

Mezőhegyes: Vígh – Kovács, Dócza, Szlovák, Fekete (Lipták 46.), Mátó, Kovács, Szabó, Ács, Karancsi, Nagy (Varga 62.)
Vezetőedző: Mákos Árpád

Újabb hazai meccset játszott a Rákóczi, ellenfélnek a jó erőkből álló Mezőhegyes érkezett. A telepi keménymag most is győzelemre számított a lelátón, amit megkaptak ugyan, de nem várt izgalmak közepette.

Már az 5. percben felharsant a Rákóczi induló, miután Tasi kiugratta Mazánt a jobbösszekötőben, aki keresztbe rúgta a lasztit az ötösön, a gyorsvonatként érkező Buza Barnabás pedig a léc alá bombázta a játékszert, 1-0.

A 23. percben tovább nőtt az előny: Nyéki cselezgetett a védők előtt, a labdát belőtte Tasinak, aki a kapust megelőzve bepasszolta azt a hálóba, 2-0.

Az előny birtokában kényelmesen támadott a Rákóczi, miközben elpuskáztak néhány helyzetet. De akkor jött a 32. perc és az újabb hazai gól. A mezőhegyesi védők bénáztak kicsit középen. Egyikük rosszul fejelt ki egy beadást, a labda éppen Ludányi elé érkezett, aki levette és 14 méterről minden igazítás nélkül jobboldalról eltekerte a hosszúba. Óriási gól volt, 3-0.

Az újabb pofontól felébredt a vendégcsapat, és elkezdtek nagyobb erőkkel támadni. Ennek a 35. percben itta meg a levét a hazai csapat. Egy vendég támadásnál most a Rákóczi védői veszítették el a labdát, a jól érkező Szabó Árpád pedig 15 méterről kirúgta vele a hosszú sarkot, 3-1.

A fehérben játszó hazaiak izgalmas meccsen nyertek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A fehérben játszó hazaiak izgalmas meccsen nyertek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szünet egyáltalán nem tett jót a hazaiaknak, kissé bealudhattak az öltözőben, ugyanis a Mezőhegyes átvette a játék irányítását. Az 55. percben egy előrerúgott labda pont az azt lekezelni akaró védőnk előtt pattant le, aki ettől kicsit meglepődve megcsúszott, így a játékszer átment a lába között. Az érkező Szabó Árpád köszönte szépen az ajándékot, rávitte a kapusra, és a hálóba lőtte mellette, 3-2.

Ettől a góltól megzavarodtak a Rákóczi játékosai, egyre többet hibáztak, az ellenfél pedig lendületet vett. Annyira, hogy a 72. percben 11-est kaptak. Ludányi a volt OFC-s Ács Leventével ütközött a büntetőrelületen belül. Mindketten összeestek és mindenki a bírót nézte: aki büntetőt ítélt. Amit az addig két gólt is lövő Szabó Árpád vállalt el magabiztosan…de a magabiztosságát Lévai kapus gyorsan letörte, miután a szépen balra helyezett labdát bravúrral megfogta. És még ki sem pattant róla.

A Rákóczi játékosaiba hitet öntött a kivédett büntető, így végre újra támadtunk is. A végjáték egészen parázs volt, de a 94. percben eldőlt a meccs. Remek védőmunkával labdát szereztünk, Gulyás indította a jobb összekötőben Mazánt, aki bevezette a 16-os sarkáig a labdát, és a kimozduló kapus felett a hosszú felső sarokba nyeste azt. Ez is pazar gól volt, 4-2.

Polyák László: – Az osztály egyik legjobban összerakott csapata ellen játszottunk. A győzelemhez kellett, hogy a helyzeteink minimum felét értékesítsük. El kell ismernem, hogy az ellenfélnek is voltak még lehetőségei, jól játszottak. Szerencsés, de megérdemelt győzelmet szereztünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.