- hirdetés -

Ételallergiában szenvedő gyermekek speciális étkeztetését támogatja a DALI-ÁS Klub, jelentkezni szeptember 12-ig lehet.

A DALI-ÁS KLUB Közhasznú Egyesület célja a Diabétesz, (táplálék-) Allergia, Lisztérzékenység, (táplálék-) Intolerancia által érintett családok segítése.

A gyerekek egészségéért (archív fotó)
Az ételallergiás gyerekekért (archív fotó)

– Az orosházi Ibolya-major színeiben a 2011-es Nemzeti Vágtán induló Kreccs nyereménye, mint nagylelkű támogatás segíti egyesületünket kiemelt célunk, azaz a fenti megbetegedések miatt szigorú diétát követő óvodás és iskolás gyermekek ellátásának eléréséhez – tájékoztatott Tóth Margit, a DALI-ÁS Klub Közhasznú Egyesület elnöke.

Az egyesület azon családok jelentkezését várja, akik számára a diétás étel előállítása komoly terhet jelent. A jelentkezés alapján rászorultsági szempontok szerint választják ki azt a néhány gyermeket, akiknek 50%-os kedvezménnyel biztosítják az óvodai /iskolai ebédet szeptember 29-től december 19-ig. Az ebédet ételhordós formában a Speciális Ételek Konyhája (SPÉKO) szállítja ki az intézményekbe.

Akik élni szeretnének a lehetőséggel, azok jelentkezését szeptember 12-ig várják, a kitöltött jelentkezési lapot postán, vagy e-mailban eljuttatva az egyesülethez. A jelentkezési lap innen tölthető le.

DALI-ÁS KLUB Közhasznú Egyesület elérhetőségei:  5900 Orosháza, Tass u. 9., e-mail: dalias.klub@gmail.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.