- hirdetés -

Újabb turnéra indultak szombat kora reggel az orosházi fúvósok. Ezúttal Mogyorósbányán zenélnek.

A Komárom-Esztergom megyei település fesztivált rendez ezen a hétvégén, ez már a XI. Mogyorósbányai Nyárzáró Fesztivál. Ami miatt ez nekünk érdekes, hogy idén az Orosházi Fúvószenekar is fellépők között van. Mellettük további két vendégzenekar mutatja meg tudását augusztus 16-án, és persze a helyiek sem maradnak le a színpadról.

Fúvósaink 5 óra 45 percre fegyelmezetten felsorakoztak a művelődési ház elé, oda érkezett a busz, az elmúlt órákat pedig utazással töltötték. 13 órakor már menetre készen kell lenniük, indul ugyanis a bevonulás menetindulóval. 14 órakor pedig a színpadra lépnek, mint megtudtuk, 50 perces műsorral készültek. Nem is akármilyennel, műsoron van többek között Lehár Ferenc: Arany-ezüst keringő, Paul Lavender : John Williams in Concert, Antonin Dvorak: Piros, Fehér, Zöld induló, Johannes Brahms: VI. Magyar tánc. Összesen tíz darabot játszanak Fabók László karnagy vezényletével.

Sokat készültek, zombai turnéjuk után azonnal gyakorolni kezdtek, az utolsó héten heti négy alkalommal is próbáltak, hogy bebizonyítsák, érdemes volt felkérni őket a fellépésre. 17 órakor a többi zenekarral játszanak közös számokat az orosházi fúvósok, vasárnap viszont pihenhetnek, megnézik Esztergomot és Párkányt. 

Hogy mi minden történik az OFZE-vel ebben a két napban, azt folyamatosan követhetitek akár Twitteren, akár Facebookon, mert ahogyan zombai turnéjuk során tették, most is csiripelnek és posztolnak (már amikor épp nem fújnak).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.