- hirdetés -

A megye I-es bajnoki nyitányon még a hazai kapus is gólt lőtt az ellenfélnek. A Rákóczi Vasas nem kegyelmezett, nagyon bekezdett.

Orosháza Rákóczi Vasas – Békés 7 – 0 (4 – 0)

 Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, OMTK-ULE műfüves pálya, 200 néző
Vezette: Bálint Attila (Zahorecz, Korbely)

Rákóczi: Lévai – Debreczeni, Németh (Vili 65.), Ludányi, Boros, Szabó (Fehér 71.), Kánya (Lövei 60.), Nyéki, Mazán, Tasi, Simon
Edző: Polyák László 

Békés: Dominik – Minya, Ollé, Kolárovszki, Maczák, Római, Mészáros, Jánosi (Zsibrita 46.), László, Benedek (Kovács 46.), Csikós.
Edző: Bíró Péter

Szombat délután megkezdődött az újabb bajnoki szezon a Rákóczinak is. Polyák mester szokásához híven tüzelte játékosait a mérkőzés előtt és mivel gyengébb csapat érkezett kezdésnek, egyértelmű elvárás volt a győzelem.

A Rákóczi pályájafelújítása még nincs teljesen kész, ezért az OMTK-ULE műfüves pályáján indult a megye I-es bajnokság. Mivel az OFC is itthon játszott kupameccset, és az utánpótlás csapatok Debrecenben vannak tornán, így a szokottnál kevesebb néző látogatott ki a meccsre, de a hangulat azért így is adott volt

Nem sokat teketóriázott a Rákóczi, azonnal jelezte, ezen a meccsen ők irányítanak. Ennek eredményeképp a 10 percben egy kisszöglet után Kánya a kapu elé csavarta a labdát, Szabó Ákos pedig az ötösről befejelte azt, 1-0.

Másodjára a 25. percben kapitulált a Békés. Ismét Kánya passzolt remekül a kapu elé, Ludányi Péter ügyesen levette a játékszert és 5 méterről a hosszúba tekert, 2-0.

Az előnyt Mazán Norbert növelte tovább, aki Tasi remek kiugratása után a léc alá bombázott, 3-0.

A félidő előtt Tasi Róbert is feliratkozott a góllövők közé. A középpályán megszerezett labdát remekül tálalták a lába elé a 16-os vonalánál, ő rávezette a kapusra és okosan a hosszúba rúgta a játékszert, 4-0.

A fehérmezes Rákóczi folyamatos lépéselőnyben volt a meccsen (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A fehérmezes Rákóczi folyamatos lépéselőnyben volt a meccsen (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A szünetben a lelátón az volt a fő téma, hogy a hazaiak mikor rúgják a következő gólt a szimpatikusan küzdő Békésnek. A válaszra a 67. percig kellett várni: Boros Bálint adott remek keresztpasszt balról Lövei Rolandnak, aki magabiztosan a kapuba bombázott, 5-0.

Hat perccel később focigálát láthatott a telepi publikum. A kapu előtt Nyéki és Mazán több lépésben kényszerítőzött egymással, aminek a végén a totálisan összekavarodott békési védőket kijátszva Mazán a kapus mellett a hálóba gurította a lasztit, 6-0.

Az utolsó gól igazi kuriózum volt. Miután Nyékit a sokadig csele után a büntetőterületen belül felrúgták, jött a jogos 11-es. A hazaiak közül azonban mindenki gólt akart rúgni, így kisebb vita alakult ki a pályán a Rákóczi játékosai között, hogy ki álljon a labda mögé. A vitát Lévai Balázs, a csapat kapusa zárta rövidre. Miután a kispadról Polyák mester engedélyt adott, előrekocogott, beállt a labda mögé és kegyetlenül berúgta a hálóba, amivel megadta a kegyelemdöfést a Békésnek, 7-0.

Egy percig sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, és a Rákóczi végre a helyzeteit is tudta értékesíteni, nem úgy mint az előző szezonban. Reméljük, továbbviszik ezt a formát. Az első forduló után a Rákóczi vezeti a megye I-es tabellát, gólkülönbséggel

Polyák László: – Jó játékkal, szép gólokat szerezve kiszolgáltuk a telepi szurkolótábort.

Bíró Péter: – Megtettünk mindent, bízunk benne, hogy jobbak leszünk majd. Gratulálok az Orosházának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.