- hirdetés -

Óriási bravúr, hatalmas meglepetés: az NB III-as labdarúgócsapatunk kiejtette az első osztályú Dunaújvárost.

Orosháza FC – Dunaújváros 1 – 0 (0 – 0)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés, Orosháza, Mátrai stadion, 200 néző.
Vezette: Berger (Szvetnyik, Sebestyén L.).

Orosháza: Bordás – Szűcs, Makra, Tóth I., Medvegy, Huszár, Ferenczi, Juhász, Végh (Füredi, 81.), Styecz (Bozsóki, 92.), Szélpál (Lovas, 71.)
Edző: Kvasznovszky József.

Dunaújváros: Nagy G. – Csehi, Szalai, Szekeres, Kocsis G., Muscat, Petneházi, Böőr, Zsótér (Egejuru, 59.), Jakab, Peric (Pascua, 59.).
Edző: Dobos Barna.

Az Orosháza FC NB III-as labdarúgó csapata a főtábla 1. fordulójában az NB I újonc csapatával játszott Magyar Kupa meccset. Az előjelek egyértelműen a vendégek győzelme mellett szóltak, hiszen két osztálynyi különbség van a csapatok között.

A vendégek a mezőnyben többet birtokolták a labdát, támadásaik veszélyesek voltak. Bordás kapus több bravúros védése óvta meg az OFC-t a góltól, és amikor már a kapus is tehetetlennek bizonyult, akkor többször a kapufa mentett.

A sárgában játszó orosháziak óriásit küzdöttek, és megérdemelten jutottak tovább (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A sárgában játszó orosháziak óriásit küzdöttek, és megérdemelten jutottak tovább
(klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A mérkőzés hajrájában már mindenki a hosszabbításra gondolt, amikor a 82. percben megszereztük a győztes gólt. Juhász sokadik remek indítását Styecz hatalmas sprinttel elérte az oldalvonal előtt, egyből a felfutó Ferenczihez játszott, középpályásunk 12 méterről a védője szorongatásából lőtt a rövid sarokba, 1-0.

Az Újváros az utolsó percekre kapujához szegezte a sárga-feketéket, de Bordás a 92.percben gólnak látszó lövést hárított, így nem kellett túlóráznunk, jöhet a következő forduló.

Kvasznovszky József: – Mentalitásban és lelkesedésben ellenfelünk fölé nőttünk, a többi már jött magától.

Dobos Barna: – Gratulálok az Orosházának a továbbjutáshoz. Vereségünk oka, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.