- hirdetés -

Nem vicc a cím, ilyen néven is rendeznek versenyt. Nem is messzire tőlünk.

Augusztus 2-án Gyulán a Kempf tónál rendezték a III. Pocakos Triatlon amatőr buliversenyt, amin 73 versenyző és kilenc csapat indult. Csapatban orosházi siker (is) született, a Korbel Kornél (Szigetszentmárton), Csendes Csaba (Békéscsaba) és Szilágyi Mihály (Orosháza) trió nyerte a versenyt.

– Mindhárman az Országos Mentőszolgálat kivonuló dolgozói vagyunk, innen az ismeretség és a barátság – avat be a részletekbe Szilágyi Mihály. – Szabadidőnkben rendszeresen sportolunk, ezért már minimális felkészüléssel bele mertünk vágni a versenybe, ahová nem mentősként, hanem civilként neveztünk. A nevéből is adódóan jó buli volt, de azért rendesen megizzadtunk a vállalt távokon – mesélte a verseny után a csapat orosházi tagja.

A pocakos triatlonisták: Csendes Csaba, Szilágyi Mihály, Korbel Kornél és segítőjük Katona Ágnes. (Fotó: versenyzők)
A pocakos triatlonisták: Csendes Csaba, Szilágyi Mihály, Korbel Kornél és segítőjük Katona Ágnes 
(Fotó: versenyzők)

A három “pocakos” versenyző váltóban teljesítette a távot. Csendes Csaba 500 métert úszott, Korbel Kornél 15 kilométert kerékpározott, míg a végén Szilágyi Mihály 3500 méter futás után ért be a célba, győztesként.

A buli mellett jótékonykodtak is a versenyzők, hiszen a szervezők a nevezési díjból az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesületet támogatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.