- hirdetés -

Nem akar újabb háborút a Magyar Munkáspárt – ezt hangsúlyozta Thürmer Gyula augusztus 1-jén. A párt országos elnöke Orosházán tartott beszédet az I. világháború kitörésére emlékezve.

A centenáriumi évforduló alkalmából országszerte megemlékezéseket tartanak, a Munkáspárt több városban is lerója tiszteletét a hősi halottak előtt. Orosházán augusztus 1-én idézték a múltat az Árpád kertben. A hősök szobránál mintegy negyven emlékező gyűlt össze.

– A száz évvel ezelőtt történteket összevethetjük a napjainkban folyó eseményekkel is, mivel a mai Európában újra háborús veszély fenyeget. Magyarország közvetlen közelében, Ukrajnában már folyik a háború. A NATO, az Európai Unió szankciókat vezet be Oroszország ellen. Mi nem háborút akarunk, hanem békét – fogalmazott a megemlékezés alkalmával Thürmer Gyula. Beszédében azt is hangsúlyozta: sokakat vittek el a háborúba az Alföldről is. A katonaruhába öltöztetett paraszt és munkásemberek hősiesen küzdöttek, éppen ezért fontos, hogy emléküket megőrizzék.

A beszédeket követően a párt országos és helyi képviselői koszorút helyeztek el a Hősök szobránál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.