- hirdetés -

Csütörtök reggel autóztam a szerkesztőségbe, és az évek alatt rutinná vált mozdulattal vettem le a lábam a gázról, hogy lassítsak a fekvőrendőr előtt. Aztán valami furcsa lett: nem éreztem, hogy átment volna rajta az autó.

Visszanéztem a tükörből és akkor láttam, nincs ott. Mármint a fekvőrendőr. És csak ekkor tűnt fel, hogy az ezt jelző tábla is ki van szedve, ott fekszik az út mellett.

A városháza illetékesét felhívtam és megtudtam, hogy lakossági kérés alapján szedték fel a forgalomcsillapító bordákat. A Fürdő utcáról több mint 50 aláírás érkezett azzal a kérelemmel, hogy szedjék fel mindkét bukkanót, hiszen a nagyobb autóknak, teherautóknak ez nem jelent akadályt, így nagy sebességgel hajtanak át rajta, ami egyrészt hangos, másrészt a közvetlen közelben lévő házak minden esetben beremegtek, és van ahol megrepedeztek.

Mostantól nem kell lassítani és kerülgetni - eltűntek a fekvőrendőrök a Fürdő utcából (Fotó: Melega Krisztián)
Mostantól nem kell lassítani és kerülgetni – eltűntek a fekvőrendőrök a Fürdő utcából
(Fotó: Melega Krisztián)

A szakemberek megvizsgálták a helyszínt, és helyt adtak a kérelemnek, így július 31-én reggel óta nincs ott egyik fekvőrendőr sem a Fürdő utcán.

A többség örül, van aki azonban attól tart, hogy mostantól újra nagy sebességgel közlekednek majd egyesek az utcában. Bízzunk benne, hogy nem így lesz…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.