- hirdetés -

Dolgoztak a Thék Endre utcán, az Árpád-kertben, jelenleg pedig a Szentesi úton – amíg az időjárás engedi, biztosan folytatják a munkát a városüzemeltetés munkatársai. Terv szerint még további, bő 200 négyzetméteren javítják a töredezett járdákat.

Mint minden évben, idén is biztosít költségvetési forrást a város a legrosszabb állapotban lévő járdaszakaszok felújítására. A városfejlesztési irodától megtudtuk, a lakossági jelzéseket is figyelembe véve mérték fel a járdák állapotát és – helyszíni szemléket követően – szabták meg a felújítás sorrendjét.

A Szentesi úton 23 méter hosszan építik az új betonjárdát (Fotó: Rajki Judit)
A Szentesi úton 23 méter hosszan építik az új betonjárdát (Fotó: Rajki Judit)

A felújítást az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. végzi, a következő hetekben a város több pontján is járdaépítési munkálatokkal találkozhatnak a közlekedők. A városüzemeltetés munkatársai dolgoztak többek között a Rákóczi és Tó utca sarkán, a Liget utcában, a Vásárhelyi kerékpárúton. Az Eötvös iskola hátsó bejáratánál 7,80 m2 területen javították az aszfaltjárdát, míg a Thék utcában 14 m2-en. Javítottak térburkolatot az Árpád-kertben, a Fasor és a Rákóczi utcán is. Betonjárdák javítása esetén a legnagyobb felület a Tass utcát érintette, a patika és a Huba közötti szakaszt újították fel, 32,52 m2 területen. Kijavították a Vezér és Szövetkezés utcák kereszteződésében a rossz járdát, és a Sziget utcában is dolgoztak. A Dózsa és a Bajcsy utca kereszteződésében, az új közterületi szobor apropóján pedig 250 m2-en újult meg a járda.

A következő hetekben még további bő 200 négyzetméteren javítják a járdákat a városban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.