- hirdetés -

Augusztus elsején tartják az anyatej világnapját. Ez alkalomból ünnepséget rendeztek az orosházi védőnők.

Ajánlott hat hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálni a gyermekeket – ennek fontosságát hangsúlyozták péntek délelőtt a Kisharang Bölcsődében, az anyatej világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A védőnői szolgálat szervezte programnak mintegy 10 éves hagyománya van Orosházán.

– Azokat az anyákat szoktuk meghívni a rendezvényünkre, akik hat hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálják gyermeküket, és a hozzátáplálás mellett is még sokáig kapnak a babáik anyatejet. Természetesen vannak esetek, amikor az édesanya nem tudja szoptatni gyermekét, de a hozzáállás és az igyekezet a fontos – mondta Rábainé Dani Anikó védőnő.

A anyatej is élet, erő egészség! (Fotó: Rajki Judit)
A anyatej is élet, erő egészség! (Fotó: Rajki Judit)

A rendezvényen dr. Csányi Ágnes gyermekorvos, gasztroenterológus tartott előadást a hozzátáplálás témakörében, Szabados Éva beszédfejlesztő óvodapedagógus pedig játékos és mozgásos beszédfejlesztő gyakorlatokkal ismertette meg az édesanyákat és kisgyermekeiket.

A szakemberek szerint a közös játék fejleszti az apróságokat, és egyben megerősíti a szülő-gyerek kapcsolatot. Bracsok Ildikó gyógytornász, DSGM terapeuta pedig a Dévény-módszert mutatta be a jelenlévő mamáknak és babáknak.

Augusztus elsejét 1992-ben nyilvánította az anyatej világnapjává az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.