- hirdetés -

A csatornázás keretében elkezdődött a rákötések időszaka. Az önkormányzat kedvezményes áron kínál csövet, amelyet a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Fürdő utcai telepén szerezhetnek be. A szolgáltató Alföldvíz Zrt. szórólapon értesíti az érintetteket a műszaki paraméterekről, amelyeknek az építendő házi vezeték meg kell, hogy feleljen.

– Az uniós projekt keretében megépült a hálózat a városban, amely révén településünkön immár a 87%-os csatornázottságot érjük el – hangsúlyozza Hagymási László, a polgármesteri hivatal fejlesztési irodájának vezetője. – Mostantól a lakosokon a sor, hogy kiépítsék az ún. házi csatornahálózatot. A telekhatáron belül egy méterre a kivitelező már elhelyezte a tisztítóidomot, ez a szolgáltatási pont, amelyet össze kell kötni a házi csatornahálózattal.

Kezdődhetnek a házi bekötések! (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kezdődhetnek a házi bekötések! (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A házi csatornahálózat kiépítése szakmunka, az átvételkor ellenőrizzük a megépített művet, amelynek meg kell felelnie a műszaki előírásainknak – hívja fel a figyelmet Krizsán György, az Alföldvíz területi igazgatója. – A lakosok maguk is elkészíthetik, de ajánljuk, hogy bízzák egy erre szakosodott vállalkozóra. Az általunk kiküldött szórólapon megnevezett négy vállalkozó munkáját csak szúrópróbaszerűen ellenőrizzük. Egyéb esetben hangsúlyozottan kérjük a lakosságot, a megépített művet ne temessék vissza! Jelentsék be telefonon (06 68/411-199), munkatársaink Orosházán kedden és csütörtökön, helyszíni szemle után átveszik.

A szolgáltató két hónapi díjkedvezményben részesíti azokat, akik két hónapon belül rákötnek a hálózatra. A házi csatornahálózat kiépítését az ajánlott vállalkozók maximum nettó 3500 forintos méterenkénti áron végzik, ami tartalmazza a szükséges anyagok, a földmunka, a tömörítés árát, de külön árazza az esetleges betonozott felületekkel kapcsolatos munkálatokat.

Az önkormányzat által kiírt, ingyenességre vonatkozó pályázat eredményével kapcsolatban az érintetteket hamarosan kiértesítik.

Mint ismert, a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011-es törvény alapján, ha a szükséges víziközmű-rendszer a közterületen rendelkezésre áll, akkor az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlant a rendszerbe bekötni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.