- hirdetés -

Nem mindennapi járművek találkozóját tartják a hétvégén városunkban. Ma volt az első nap, de már a kezdet sem volt semmi, több mint száz old-timer autó és motor vonult a város utcáin pénteken este.

Kétévente rendeznek Orosházán veterán járműtalálkozót, eddig nagy sikerrel, a szervező Orosházi Technikai Sportok Egyesülete hasonlóban reménykedik idén is. Július 25 és 27 között nem akármilyen, 1927 és 1970 között gyártott járműveket láthatsz, ha kilátogatsz a rendezvénysorozatra.

Leesett állak, mosolygó arcok, integető kezek

A különleges járműveikkel már rögtön péntek este megismerkedhettek az érdeklődők, hiszen Orosháza belvárosában bőgtek fel a motorok. A résztvevő több mint száz autó- és motorcsoda Gyopárosfürdőn gyűlt össze, hogy elinduljon a város felé, a Szent István utcán keresztül a felüljárón át a Huba, Rákóczi, Táncsics, Könd, Kossuth utca útvonalon vonultak végig, majd a Huba és Szent István utcákon át haladtak vissza a kiindulási ponthoz. Amerre csak jártak, leesett állak, mosolygó arcok és integető kezek fogadták őket. Nem véletlenül, vagány járgányoknak, időtlen klasszikusoknak és fergeteges dudaszólóknak lehettek szem- és fültanúi a bámészkodók.

Van amelyik dübörögött, van amelyik pöfögött a felvonuláson (Fotó: Rajki Judit)
Van amelyik dübörögött, van amelyik pöfögött a felvonuláson (Fotó: Rajki Judit)

Ha lemaradtál a felvonulásról, de kíváncsi vagy a veterán járműcsodákra, ne csüggedj: szombaton 140 kilométeres rallyn vesznek részt a két– és négykerekűek, majd vasárnap a főtéren 10 órától láthatod őket kiállítás keretében, ahol arról is dönthetsz, kié legyen a legszebb autó és legszebb motorkerékpár díja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.