- hirdetés -

Október végéig kaphat új szigetelést a Dózsa utca és a Hajnal utca kereszteződésénél található, 69 lakást magába foglaló társasház. Megújul a fűtésrendszer is.

Összesen mintegy 73 millió forintból valósul meg az energetikai beruházás, melyre közel 36 millió forintos pályázati támogatást is nyert az orosházi Hajnal utca 2. és Dózsa György utca 2-14. alatti társasház. A forrást még januárban nyerték el, erről itt írtunk.

A felújítási munkálatok július 21-én indultak el, tudtuk meg Csizmadia Gergelytől, a Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (a társasház közös képviselője) vezérigazgatójától. Az energetikai korszerűsítésre 100 napja van a kivitelező cégnek, az ígéretek szerint – ha az időjárás nem hátráltatja a munkálatokat – október végéig lesz kész a tömb.

A Dózsa utcai épület szigetelését már megkezdték. (Fotó: Melega Krisztián)
A Dózsa utcai épület szigetelését már megkezdték. (Fotó: Melega Krisztián)

– Az épületen homlokzati hő-, pincefödém, illetve padlásfödém szigetelést végzünk. Villamossági beavatkozás is lesz, ami a fővezetékek cseréjét takarja, illetve a füstcsöveket meghosszabbítjuk, ezeket cseréljük is, mivel elég régiek a konvektorok – avat be a felújítás részleteibe a kivitelező cég, a Szonita Hungary Kft ügyvezetője, Szőke Sándor. Hozzátette, igyekeznek minél hamarabb, minél kevesebb kellemetlenséggel elvégezni a munkát.

A beruházás 3273 négyzetméteres területen zajlik, és a hozzá tartozó 222,8 négyzetméteres óvóhelyet is érinti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.