- hirdetés -

A kampány augusztus 23-án kezdődik, a helyhatósági választás október 12-én lesz.

Kiírta a helyhatósági választás időpontját Áder János köztársasági elnök, aki nyilatkozatában úgy fogalmazott „az önkormányzatiság elve olyan alkotmányos érték, amely a helyi közösségekhez tartozók demokratikus akaratnyilvánításán nyugszik. Ezért fontos, hogy az őszi választások alkalmával a polgárok minél nagyobb számban szóljanak bele saját közösségeik sorsának alakulásába”.

Újdonság, hogy a korábbi négy helyett most már öt évre választunk települési képviselőket és polgármestereket, illetve a megyei közgyűlések tagjait. A köztársasági elnök bejelentését követően a jelölő szervezetek és jelöltek már tervezhetik a kampányt, a kampányidőszak hivatalosan 50 nappal a választások előtt, azaz augusztus 23-án kezdődik. Orosházán egyelőre még csak a Fidesz nevezte meg polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit.

A jelöltállítás aláírásgyűjtő íveken történik, a kampányidőszak indulását követő második naptól, azaz augusztus 25-től vehetik át a jelölőszervezetek a jelölőlistákat, két hét alatt kell összegyűjteniük a szükséges számú aláírást. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.