- hirdetés -

A 11 éves Savanya Bertalan zongoratudásával maga mögé utasította magyar és kínai kortársait is.

A Muzsika Hídja Nemzetközi Ifjúsági Hangszeres Versenyt július 15-én és 16-án rendezték a budapesti Hubay Jenő Zeneiskolában. Lestyán Mihályné növendéke, Savanya Bertalan már öt éve zenél az orosházi művészeti iskolában. Nem először mérettette meg tudását, amelyik versenyen indul, ott sikert ér el. Nem volt ez másként a héten sem, serleggel és oklevéllel tért haza a fővárosból.

Bertalan és tanára
Bertalan és tanára, közös a siker

A nemzetközi verseny gálával ért véget, ahol minden nyertes növendék műsort adott. A közönség vastapssal jutalmazta Bertalan előadását, aki megragadva az alkalmat színpadra hívta zongoratanárát, így mondva köszönetet a sokéves kitartó munkájáért, hiszen a siker mögött sok gyakorlás áll.

– Nagy kő esett le a szívemről, amikor meghallottam, hogy első lettem, nagyon jó érzés volt átvenni a serleget, és hogy egy ilyen nagy versenyt meg tudtam nyerni. Sokat készültünk Anikó nénivel a versenyre, de szerencsére a sok gyakorlás meghozta gyümölcsét – tudtuk meg Savanya Bertalantól.

Több orosházi zenészpalánta is indult a megmérettetésen, Nagy Imola Enikő hegedűn (Hoffmann Ágnes növendéke), Ökrös Katalin szintén hegedűn (Jankó Zita felkészítésében), valamint Németh Balázs csellón (Ondrik Zsuzsa tanítványa). Mindhármukat Szénási Anikó kísérte zongorán. Az orosházi növendékek mindegyike szépen szerepelt, a mezőny azonban igen erős volt, így helyezést nem tudtak elérni. A bemutatott produkciókat öttagú, neves kínai és magyar művészekből álló zsűri értékelte.

A megmérettetés a Kínai Zenészek Egyesülete, a Kínai Kodály Társaság, a Magyar Zenetanárok Társasága és a Csodálatos Magyarország Kft. közös szervezésében valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.