- hirdetés -

A csatornázás keretében városszerte az utolsó métereken dolgoznak az utak burkolatának helyreállításában. A posta előtti szakaszon már használni lehet a parkolókat, ami sokban könnyíti az ottani közlekedést.

Az érintett területeken helyszíni bejárások keretében ellenőrzések zajlanak, és csak akkor veszik át a megépített rendszert, amikor a tapasztalt hiányosságokat a kivitelező pótolja. Az utak esetében is például a kapubejárók aszfaltozását, és az egyéb kisebb javításokat is elvégzik.

Fotó: Rajki Judit
A posta előtt már lehet parkolni, hamarosan végeznek a Rákóczi utcán is (Fotó: Rajki Judit)

A belváros forgalma hamarosan visszatérhet a normál kerékvágásba, ha a katolikus templom mögötti munkálatok a Rákóczi-Deák-Előd utcák kereszteződésénél befejeződnek. A korábban jelzett határidőt azért nem tudták tartani, mert a rekonstrukciós munkálatok során a régi hálózathoz illeszkedő csatorna lejtésszögén javítani kellett. A posta előtti szakaszon már használni lehet a parkolókat, ami sokban könnyíti az ottani közlekedést.

Már nem sokáig, de jelenleg még tilos rákötni a hálózatra – hangsúlyozza Hagymási László, az önkormányzat fejlesztési irodájának vezetője. Az üzemeltető Alföldvíz nyílt árkos átvételhez járul hozzá, emiatt kérik a lakosságot, a telken belüli munkákkal várjanak az írásos értesítésig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.