- hirdetés -

A négy éve alakult orosházi banda immár második klipjét készítette el.

Nagyjából másfél éve írtunk a zenekarról, akkor az RTL klub bandaháborúja kapcsán, ahová első klipjükkel neveztek. Most második videójuk szolgált apropóul, hogy ismét foglalkozzunk velük.

A Der Sprinter együttest 2011-ben alapította Németh Gábor és Barna Csaba. Munkatársakként ismerkedtek meg, majd barátok lettek, később elkezdtek közösen dalokat írni punk stílusban. Éppen mindketten életük nehéz szakaszát élték, fájdalmaikat és csalódásaikat a zene által dolgozták fel. Kezdeti dalaikon ez erősen érződik, mára azonban rendeződött az életük, ami újabb szerzeményeiken már nyomon követhető.

Színpadon a Der Sprinter Orosháza főterén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Színpadon a Der Sprinter Orosháza főterén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A zenekar négy fővel indult, az eltelt 3 év alatt cserélődtek a tagok, jelenleg öten muzsikálnak együtt. A két nemrégiben csatlakozott zenész, Bencsik és Bódis nagy lendületet hozott a bandába. Életkort illetően elég vegyes az összetétel, a legfiatalabb idén érettségizett, a legtapasztaltabb  – mondjuk így – pedig már betöltötte a harmincötöt. Repertoárjukon a saját dalok mellett feldolgozások is szerepelnek, például Tankcsapda, Beatrice – mindenki hozta a saját kedvencét.

A kezdeti punk stílusból a rock felé is nyitottak. Zenéiket László Attila veszi fel és mastereli, a későbbiekben albumot is szeretnének megjelentetni. Jelenleg a Rock Klub termében próbálnak, Kecskeméten, Szentesen és megyeszerte is koncerteztek már, sok pozitív visszajelzést kapnak.

A srácok aztán nem régiben úgy érezték: időszerű lenne újra klipet készíteni. Ennek ötlete és története postafordultával született: a zenekar elküldte a dalt Rajki Róbertnek, a válasz már a forgatókönyvet tartalmazta. Nézzétek meg a végeredményt! És ha tetszik, szombaton a ViharsaRock Fesztiválon élőben is meghallgathatjátok őket. Ha nem tetszik, akkor is!

Már csak egyetlen kérdés maradt: miért Der Sprinter a nevük? Mert az első próbatermük falán egy Mercédesz reklám lógott, ezzel a szlogennel.

Tagok:

Németh Gábor – ritmus gitár, alapító tag
Barna Csaba – alapító, de már nem tag, basszus gitár
Molnár Sándor – ének
Tóth Gergő – dobos
Bencsik Ádám – szóló gitár
Bódis János – basszus gitár

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.