- hirdetés -

Bibliaismeret, sportfoglalkozások, kirándulás és számháború – többek között ezek a programok is várták a gyerekeket az evangélikus hittantáborban, Szentetornyán.

Mint korábban, idén is kétszer szerveztünk napközis tábort a gyermekek számára Szentetornyán – tudtuk meg a szervező, Laczki János evangélikus lelkész beszámolójából. Június 30- tól július 4-ig az alsós, július 7-től július 11-ig a felsős tanulók részére.

Mindkét táborban húsz-húsz gyermek vett részt. Minden nap sportfoglalkozással kezdődött. Idén a bibliai Dániel történetével ismerkedhettek meg a gyermekek a délelőtti előadásokon és csoportos beszélgetéseken. Délutánonként lövészet és számháború volt. A kisebbekkel az orosházi múzeumot látogatták meg, majd a máltai játszótéren angol játszóház várta a gyermekeket. Mindkét csapat egy – egy napot strandolással is töltött Gyopárosfürdőn.

Látogatás a múzeumban (Fotó: Rajkiné Hichsi Mária)
Látogatás a múzeumban (Fotó: Rajkiné Hichsi Mária)

A nagyobbak egynapos romániai kiránduláson vettek részt július 10-én. Első állomásunk a nagyszalontai csonkatorony volt. Az Arany János emlékmúzeumban a gyermekek megismerkedhettek a költőóriás életével és azok tárgyi emlékeivel. A múltunk erőt és példát adhat a jelen nehézségei közepette, a tanulás az amely elősegítheti az egyén és a nemzet felemelkedését- hangzott az intelem a fiatalok felé a vendéglátóktól. Délután a Béli-hegység északi lábánál található Borzi-szorosba látogattak, majd Belényesszentmiklóson található kolostorromoknál jártak, ahonnan festői látványt nyújtott a Fekete-körös völgye a környező hegyekkel és dombokkal.

Az evangélikus tábor többféle anyagi forrásból valósulhattak meg. A kis gyülekezetek mellett a Betesda alapítvány 1 % -os felajánlásokból, illetve több magánszemély és intézmény is hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek tartalmas nyári időtöltésen vegyenek részt. A gyermekek számára a romániai út kivételével minden program és a háromszori napi étkezés ingyenes volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.