- hirdetés -

Birkózóink 49 versenyen több mint 200 érmet szereztek. Új edzőkkel gazdagodott a klub, mely kinövi a termet. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke összegzett.

Január 25-én kezdte és július 5-én zárta az első félévi versenyszezont az Orosházi Spartacus Birkózó Klub – 27 hétvégén 49 versenyen vettek részt, köztük nyolc külföldi megmérettetésen. A mérlegük: 77 aranyérem, 73 ezüst, 76 bronzérem, emellett 15 negyedik és 40 ötödik hely mutatja, az orosházi klub továbbra is az ország legjobbjai között van. Több mint 170 fiatal látogatja rendszeresen az edzéseket, 113 fő az igazolt versenyzők létszáma.

– Nagyon komoly munkát végeztek versenyzőink és edzőink egyaránt az elmúlt időszakban, csak gratulálni tudok a csapatnak. Fontos előrelépés, hogy regionális nagycentrum lettünk, így Orosházára is jut abból a forrásból, amelyet a 16 kiemelt olimpiai sportág, köztük a birkózás is kap. Ezen belül lehetőségünk van infrastrukturális fejlesztésekre is. Nagyobb terem kellene, kinőttük a jelenlegit – mondta el Szél Attila klubelnök az OrosCafénak nyilatkozva.

Új edzők és nemzetközi érem

Két új és egy régi-új edzővel gyarapodott a Spartacus. Az egyesület segítségével Kránitz Adrián és Sepeczán János edzői képesítést szerzett, emellett Szénási Viktor külföldi tapasztalatokkal gyarapodva visszatért a gyökerekhez. Ifj. Jeszenszky László és Hangya János vették az akadályokat a Szegedi Tudományegyetem testnevelő-edzői szakán, Szél Dávid a MBSZ Bíróbizottságának döntése alapján országos első osztályú bíró lett.

Szél Balázs öröme a Kadet Birkózó Európa-bajnokságon Bulgáriában (Fotó: bul-wrestling.org)
Szél Balázs öröme a Kadet Birkózó Európa-bajnokságon Bulgáriában (Fotó: bul-wrestling.org)

– A félév kiemelkedő eredménye, hogy nemzetközi érmet szereztünk férfi utánpótlásban, Szél Balázs a kadet Európa-bajnokságon harmadik lett 69 kg-ban. A férfiak mezőnyében utoljára Kiss Tamás tudott hozni érmet világversenyről 1997-ben. Olimpiai sportágban nemzetközi éremmel kevés orosházi sportág büszkélkedhet – emelte ki a klubelnök, hozzátéve, igazán jó félévet zártak köszönhetően az egyesület minden tagjának és a támogatóknak.
– Az eredményeink nagy mértékben a biztos anyagi háttérnek köszönhetők, amelyet évek óta a város vezetése biztosít számunkra. Reméljük ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta.

Az edzések jelenleg szünetelnek, július 21-én kezdődik az alapozás az orosházi teremben az őszi szezonra. A válogatottak, Sepeczán János, Ladjánszki Ádám és Szél Balázs megkezdték négyhetes felkészülésüket a világbajnokságra. A válogatott keret tagjai: Rácz György, Villim István, Gajdán János és Szél Anna, ők jelenleg is segítik az első emberek felkészülését. Hódi Kevin és Antal Dániel sérülés miatt nem vesznek részt a munkában.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub az egyéni eredmények mellett csapatban is bizonyított az ország 112 egyesülete között. Az országos csapatbajnokságok eredményei: Diák Kötöttfogású Csapatbajnokság XII. hely, Serdülő Kötöttfogású Csapatbajnokság IV. hely, Utánpótlás Szabadfogású Csapatbajnokság III. hely, Diák Centrum Szabadfogású Csapatbajnokság III. hely. A válogatott versenyzők eredményei: Kötöttfogású Kadet Európa-bajnokság Szél Balázs 69 kg III. hely, Szabadfogású Kadet Európa-bajnokság Ladjánszki Ádám 58 kg 17. hely, Szabadfogású Junior Európa-bajnokság Sepeczán János 66 kg 15. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.