- hirdetés -

Ez már a negyedik tábor, amit gyerekeknek szervez a helyi Rotary. Idén 38 fiatal kapott lehetőséget az egyhetes programra, ki is élvezik minden percét.

Mikor négy éve először rendezték meg a tábort, a Rotary Club Orosháza célja az volt, hogy olyan gyerekeknek nyújtsanak kikapcsolódási lehetőséget, akik társaiknál hátrányosabb helyzetből indulnak. Ez azóta sem változott. Idén is az iskolák segítségével választották ki a fiatalokat, az alapfeltétel az volt, hogy jó legyen a tanulmányi átlaguk.

– Az orosházi Rotary Club egyik legfőbb projektje a gyermektábor, már évek óta. Köszönet illeti azokat, akik részt vettek az éves Rotary bálon, hiszen annak a bevételéből tudjuk finanszírozni ezt a hetet. A gyerekek láthatóan nagyon élvezik a programokat Gellértegyházán, ez is a legfőbb célunk – fogalmazott Benkő Mihány, az RC Orosháza soros elnöke.

Számos programot kínált a tábor a gyerekeknek (Fotó: Rajki Judit)
Számos programot kínált a tábor a gyerekeknek (Fotó: Rajki Judit)

A június 7-én útnak indult ötnapos tábor során a hagyományőrzés is előtérbe kerül, hiszen a főként 8 és 13 éves korú ifjak kipróbálhatták az agyagozás, korongozás tudományát, játszhattak tradicionális fejtörő játékokkal, lőhettek, íjászkodhattak, még saját csúzlit is készítettek és nem restelltek azonnal ki is próbálni azokat.

Idén központi szerepet kap a puszta, annak élő- és növényvilága, az ottani életmóddal kapcsolatos tevékenységek. Ami még hátra van a hétből: látogatás a kardoskúti pusztaközpontba, játékos vetélkedő, péntek esti tábortűz és csillagfürkészés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.