- hirdetés -

Hol van a boldogság – többek között erről énekelt a Kiscsillag zenekar szombat este a rendezvénytéren. És átadtuk a helyi érték díjat – most először, de terv szerint nem utoljára. Orosháza Fesztivál, második nap.

Az Orosháza Fesztivál második napja is számos programot tartogatott, zárásnak kiváló választás volt a Lovasi András vezette, alternatív rockot játszó zenekar. A Kiscsillag a negyvenkörüliek garázsrockzenekarának indult még 2005-ben, aztán másként alakult. Na, ennek köszönhető a szombat esti, nem mindennapi (megkockáztatható, hogy kissé szürreális) hangulatú, de mindenképp szuper koncert Orosháza rendezvényterén.

Egész nap programok sora várta a fesztiválozókat, a zárás Kiscsillag koncert volt Fotók: Kecskeméti Krisztina
Egész nap programok sora várta a fesztiválozókat, a zárás Kiscsillag koncert volt. A Kossuth-díjas zenész, Lovasi András is szórakoztatta az orosháziakat (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina

Időrendben visszafelé haladva az idősebb korosztályt szólította meg Koós János. A 77. évét taposó, a színpadon a hatvanas évek óta éneklő táncdalénekes rutinosan szólította meg a közönséget, és a humorát is megcsillogtatta. Előtte igazi családi programot kínált a fesztivál: a Nagy ho-ho-horgász c. darab ezúttal mint mesemusical csalt a gyerekek, és persze a gyermeklelkű felnőttek arcára mosolyt. Aki ezt választotta, nem csalódott, hiába, Csukás István neve tulajdonképp garancia, és a népszerű rajzfilmsorozat zenés színpadi változatából bizony nem hiányoznak az eredeti Csukás dalszövegek.

Még korábban Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita az operett és a magyar nóta kedvelőinek kínált kikapcsolódást az Árpád-kertben, a főzőversenynek köszönhetően a déli órákban finom illatokkal is megtelt a környék. Bemutatkoztak a helyi csoportok is, róluk az esti órákban, még mielőtt Lovasi és csapata a húrok közé csapott volna, újra szó esett.

Átadtuk ugyanis az Orosházi Helyi Érték Díjat. Az Orosházi Média Kft. idén alapította a díjat azért, hogy így ismerje el azokat a helyi alkotó csoportokat, akik a szerkesztőség meglátása szerint kiemelkedőt alkotnak. A díjat B. Imre Julianna ügyvezető-helyettes adta át a rendezvénytéren Keresztesné Deák Andrea táncpedagógusnak, valamint a Harangos Néptáncegyüttesnek.

Ha a péntekről lemaradtál, itt elolvashatod mi minden történt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.