- hirdetés -

Darázs Ádám világkupa-győztes erősember és Nagy Ákos, az egyetlen nemzetközi profi lincensszel rendelkező magyar erősember járt Orosházán július 2-án.

A Magyar Erősember Szövetség két alapítója Simonka György országgyűlési képviselő meghívására látogatott a városba, mint mondták, terepszemlére érkeztek. Elsőként az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület nyári edzőtáborába látogattak el, majd a Toldi SE versenyzőivel találkoztak az edzőteremben.

– Orosháza és a térség nem ismeretlen számunkra, hiszen több nívós versenyt rendeztünk errefelé Simonka György közreműködésével. Annak is nagyon örülünk, hogy ősszel itt rendezik meg az Ifjúsági és Junior Erőemelő VB-t. Képviselő úr ismeri a munkánkat, a terveinket, és azzal a javaslattal keresett meg minket, hogy Orosházán legyen a szövetség központja. Erről folytatunk tárgyalásokat – tájékoztatott Darázs Ádám HSMA bajnok.

A Toldi SE edzőtermében is egyeztettek a tervekről
A Toldi SE edzőtermében is egyeztettek a tervekről

– Szeretnénk új lendületet adni a szövetség munkájának, színvonalas versenyekkel színesíteni a sportéletet és nagyobb figyelmet fordítani a sportágon belül az akadályozott sportolók szerepléseinek. Növényi Norbert is támogatja a munkánkat, így meglátogattuk őt itt Orosházán miközben fiataloknak tartott karate edzést, valamint találkoztunk Zsiga Zsolttal, a nemzeti karate válogatott szövetségi kapitányával és Musztafa Imrével, a felnőtt erőemelők szövetségi kapitányával, hiszen nyitottak vagyunk a partnerségre ilyen kiváló sportolókkal és sportolói közösségekkel – összegezte az orosházi látogatás eseményeit Nagy Ákos.

A találkozó keretében részletes egyeztetésre került sor a szeptember 1-6. között megrendezésre kerülő ifi és junior erőemelő vb-ről. Musztafa Imre vezetőedző felvetette annak a lehetőségét, hogy bizonyos pontokban együttműködésre, segítségre számítanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.