- hirdetés -

Tapsoló kisgyerekek, sikítozó tinilányok, wesco csizmás felnőttek – sok minden történt a fesztiválhétvége első napján.

Gyermekkoncerttel kezdődött a művelődési ház szervezte fesztiválhétvége pénteken délután a főtéren. A délutáni alvásból ébredt, még pilletten pislogó apróságok nagyon élvezték a Nyulam-Bulam zenekar műsorát. Köztudottan a gyermekközönség a legőszintébb, ők pedig mosolyogtak, táncoltak és sokat tapsoltak, tehát tényleg jól sikerült a koncert. Ezt követően ugrottunk néhány évet a célközönség tekintetében.

Kétség nem fér hozzá, hogy a legzajosabb sikert a ByThe Way zenekar aratta. Még el sem kezdődött a koncert, a fiatalok már tolongtak a színpad előtt, mindenki az első sorból akarta látni kedvenc együttesét. Az igazán őrületközeli állapot akkor kezdődött, amikor a banda a színpadra vonult. A tinilányok az egész koncertet végigsikították. Bizonyára sokak számára nosztalgikus élmény volt látni ezt a szintű rajongást. A zenekar tagjai meghálálták a sok tapsot: műsoruk után nem szaladtak haza, hanem dedikáltak a színpad mellett.

Orosháza Fesztivál - színpadon a ByTheWay. Fotó: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián
Orosháza Fesztivál – színpadon a ByTheWay (Klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián

Őket debreceni country táncosok követtek, amit hát valljuk be, nem sűrűn látunk Orosházán. A Dancing Boots Country Linedance Club nevű formációban felnőttek idézték meg az amerikai sortáncok hangulatát. Az est utolsó fellépője a Vivat Bacchus acapella formáció volt, amely már hatodik alkalommal szórakoztatta az orosháziakat. A tőlük megszokott magas színvonalat most is hozták, ha valaki, hát ők tudják, hogyan kell tisztán énekelni. Az általuk képviselt műfaj nem a legnépszerűbb manapság, de ahogy azt ők művelik, az minden korosztálynál teli találat.

Az est levezetéseként borkóstoló várta a vendégeket az Amadeus Kávéházban. Meglepetésként pedig egy kis ráadás zárta a pénteki napot, a debreceni country táncosoknak ugyanis nagyon tetszett az orosházi rendezvény, nem siettek haza. S ha már maradtak, akkor táncoltak, a spotán bulihoz pedig nagyon sokan csatlakoztak és tánccal zárták a fesztivál első napját.

Szombaton is fesztivál

Szombaton is akad majd program bőven: már reggel 8 órakor elkezdődik a főzőverseny az Árpád-kertben, majd helyi amatőr művészeti csoportok mutatkoznak be. Lesz operett és magyar nóta műsor is, a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek megnézhetik a Nagy ho-ho-horgász mesemusicalt. A kora esti műsort Kóos János vezeti fel, az fesztivált pedig a közönség kívánságának megfelelően a Kiscsillag zenekar koncertje zárja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.