- hirdetés -

Információs tábla van, parkoló meg lesz a nemzeti parkban, a kardoskúti megfigyelő torony mellett. 

Mint korábban arról már beszámoltunk, megújultak Kardoskúton a nemzeti park megfigyelő tornyai, az is, amelyik a Pusztaközpontból a hódmezővásárhelyi műúton haladva baloldalon található és a közönség által szabadon látogatható. Lakossági jelzések alapján azonban a torony környékén nehézkes és nem is biztonságos a parkolás.

Az orosházi önkormányzat továbbította a jelzést a nemzeti park igazgatójának. Tirják László elmondta, tervezik a toronynál lévő lejáró átalakítását, hogy néhány autó számára megfelelő parkolóhelyet alakítsanak ki.

A napokban egyébként egy napelemmel működő információs terminált is kihelyeztek ennél a toronynál. Így azok is tájékozódhatnak, akik nem szervezett szakvezetéses túrán vesznek részt. A terminál 12 menüpontot kínál, hasznos tudnivalókat olvashatnak a látogatók többek között a madárvilágról, a Vásárhelyi-pusztáról, a kardoskúti Fehértóról, annak élővilágáról. Érdekes adalékokkal szolgál az infopont a kardoskúti táj kultúrtörténeti múltjáról is, így például a csomorkányi templomromról, amit mindenképp érdemes megnézni.  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.