- hirdetés -

Hogy az orosházi szakemberek még hatékonyabban segíthessenek a nehéz körülmények között élőkön.

Képzést szervezett a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagszervezeteinek dolgozói számára június 24-én és 25-én. A résztvevők arról tanulhattak, hogyan tudnak segíteni. A kétnapos tréningen tizenhatan vettek részt például a családsegítő szolgálattól, a hajléktalanszállótól, a Mi-Értünk Egyesülettől.

Dávid Zoltántól, az orosházi KEF elnökétől megtudtuk, fontosnak tartják az ilyen akkreditált képzéseket, éppen ezért szerveznek hasonlókat már évek óta. Azt is elmondta, az önkormányzat nemrég nyert 400 ezer forintos működési pályázatot a szervezet részére, ebből finanszírozták a mostani alkalmat is, melyet Szabóné dr. Kállai Klára klinikai szakpszichológus vezetett. A szakember kiemelte: a képzések területen Orosháza élen jár a megyében.

A segítők kifejezetten a segítségnyújtásra szocializálódtak, időnként szükségük van arra, hogy ne csak szakmailag, hanem készségekben, attitűdben, érzelmi szinten befelé és kifelé is fejlődjenek – hangzott el a képzésen. Azt is kiemelték: az, aki jól érzi magát a bőrében, könnyebben és hatékonyabban tud segítséget nyújtani is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.