- hirdetés -

A Nyári Színházi Esték programsorozat szervezésénél a gyerekekre is gondoltak a művelődési ház munkatársai: július 10-re a Pöttöm Panna táncmesét tűzték műsorra.

Kautzky Armand narrációjával a VSG Kamarabalett viszi színpadra Andersen klasszikusát július 10-én 17 órától a művelődési házban. Pöttöm Panna, az aprócska kislány útnak indul felfedezni a világot, közben izgalmas, és olykor mókás helyzetekbe keveredik. Kalandjai során megannyi különös lénnyel találkozik, de hogy megismeri-e az igazi boldogságot, az csak rögös útja végén derül ki.

(Archív fotó)
Pöttöm Panna kalandjait táncban meséli el a kamarabalett (Archív fotó)

A vidám díszletekkel, jelmezekkel, és a tréfás jelenetekkel tarkított előadás már számos alkalommal töltött meg egész színháztermeket. A látványos és olykor mulatságos táncjelenetek alatt narráció segít az apróságoknak, hogy a mese minden részletét jól értsék. A gyermekdarabokat koreografáló és rendező művészek hitvallása szerint fontos már egészen fiatal korban megismerkedni a táncszínház világával. Hiszen későbbiekben csak így értik majd a nézők a tánc nyelvét, és így lehetnek jól tájékozott befogadói a felnőtt táncszínházi előadásoknak.

Az interaktív és szórakoztató egyfelvonásos Pöttöm Panna táncmesét az óvodás és kisiskolás korosztálynak is ajánlják a szervezők, de valamennyi korosztálynak tartalmas kikapcsolódást ígér.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.