- hirdetés -

A hagyományápolás és a magyar kultúra jegyében hagyományőrző családi napot rendeznek az orosházi nagycsaládosok. Július 5-én, ezúttal a főtéren.

Az elsőt Gellértegyházán, a másodikat a bogárzói lovasparkban tartotta, idén a városközpontba hozza programját a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza. Szándékuk, hogy minél közelebb kerüljön a rendezvény az orosháziakhoz. A családi nap egyben a Károlyi Fülöp Béla által megálmodott Magyarságtábor megnyitó ünnepsége is – tudtuk meg Bartus Ferenc főszervezőtől.

Tavaly júniusban 26 diák érkezett Orosházára az anyaország határain túlról, idén már Károlyi Fülöp Béla nélkül rendezik a tábort, ezzel is őrizve a tavaly ősszel elhunyt ötletgazda emlékét.

A családi napon olyan előadók lépnek majd fel, mint Béres Enikő, a Szó-köz kultúrzenekar, Fülöp Csaba, a Black Band, a Tekergők, illetve a Harangos Néptáncegyüttes. Játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, illetve a hagyományos mesterségek, az orosházi, békés megyei szervezetek bemutatójával is várják az érdeklődőket.

A rendezvény alkalmat nyújt arra is, hogy minisztériumi és városi vezetők, valamint a nagycsaládosok szervezetének vezetői konferencián vitassák meg a nagycsaládosokat érintő problémákat és lehetőségeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.