- hirdetés -

Eddig Battonyán működött az SOS Gyermekfalu, és egy bő évig még ott is fog. Ám a tervek szerint jövő szeptemberben Orosházára költöznek, erről már egyeztettek is a városvezetéssel. 

1986-ban nyílt meg az SOS Gyermekfalu Battonyán, ahol jelenleg mintegy 80 fiatal él, egy iskolába, óvodába járnak a helyi gyerekekkel, együtt is játszanak. A gyermekfalut működtető alapítvány most a költözést tervezi:
– Körültekintően – ahogyan az SOS Gyermekfalu ügyvezető igazgatója, Gosztonyi Gábor fogalmazott a beol.hu-nak nyilatkozva –mert a költözés több családot érint, a gyerekek élete nagyban megváltozik. 

2015 szeptemberben számolják fel az intézményt. Az, hogy más településen kezdenék újra, már hónapokkal ezelőtt felmerült. Most azonban az is kiderült, a tervek szerint Orosházára költözne a gyerekfalu, erről már egyeztettek is Zalai Mihály alpolgármesterrel. A gyermekfalu új, lehetséges helyének megválasztásakor számos szempontot figyelembe vettek. Például azt, hogy ne legyen messze Battonyától, legyen hasonlóan baráti és együttműködő a légkör, és szempont volt az is, milyen iskolákba, óvodákba járhatnak majd a gyerekek.

A város, mint lehetséges új otthon szerepel tehát a történetben, de hogy valóban az lesz-e arról még egyeztetnek, bevonva a nevelőszülőket is. Orosháza képviselő-testülete is megtárgyalja majd a kérdést. Erre jövő hét csütörtökön kerül sor, a soros, júniusi testületi ülésen téma lesz az SOS Gyermekfalu.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.