- hirdetés -

A Volánbusz nem állítja vissza a távolsági buszok telepi megállóját, amit a városvezetés elfogadhatatlannak tart.

Májusban Zalai Mihály alpolgármester levelet írt a Volánbusz és a Dél-alföldi Közlekedési Központ részére, amiben kéri, újra álljon meg a távolsági autóbusz Rákóczitelepen.

A napokban megérkezett a Volánbusz válasza, amiben azt írják, hogy a szóban forgó járatokat átszervezték, így nem áll módjukban visszaállítani a menetrendet.
– Állításuk szerint 1-2 felszálló volt Rákóczitelepen Szentes irányába ezeken a járatokon, így a járat menetidejét csökkentették a telepi megálló kihagyásával. Újabb levélben válaszoltam nekik, amiben leírtam, nem tudok egyetérteni az érvekkel, hiszen sem menetidőben, sem üzemanyag fogyasztás tekintetében nem jelentős többlet, ha a járatok megállnak Rákóczitelepen – mondta el Zalai Mihály.

Kiemelte, a Volánbusz az 1-2 fős felszálló létszámot semmilyen adattal nem támasztotta alá, ezért részletes kimutatást kért ezekről a felmérésekről.
– Azonban ha mégis ennyi főről van szó, akkor is fontos, hogy azoknak, akik Rákóczitelepről indulnak Szentes irányába munkába vagy iskolába, ne kelljen előbb bejönni a városba. Igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartom, hogy ezek a járatok ilyen mondva csinált okok miatt ne álljanak meg Rákóczitelepen, ezért további lépéseket teszek az ügyben – zárta Zalai Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.