- hirdetés -

Witt Márta 13. kötetét mutatták be a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban a 85. Ünnepi Könyvhét keretében, a Holokauszt 70. évfordulójára emlékezve.

Továbbra is jelentős motívum Witt Márta írói életművében a múltba fordulás, az emberi élet olykor tragikus, olykor felemelő eseményeinek számbavétele, érzékeny lelkű tolmácsolása. A kereskedő és iparos családba született írónő most megjelent „Emlékirat…„ című kötetével sem hazudtolja meg önmagát, hiszen a holokauszt emlékeit idézi, járja körbe egy gyermekkori barátnőjének, Magdának emléket állítva.

A Versek és történetek alcímmel ellátott kiadvány tulajdonképpen két kötet egybekötve, első részében korábbra datált, illetve évszám nélküli versek szerepelnek, míg a második rész „emlékirat abból a korból, amikor Európában izzott a zsidógyülőlet”. A második rész történetei között akad egészen friss, 2012–2013-as is, mely egyúttal a szerző családtörténetéhez is adalékokkal szolgál, a kötet végén pedig huszonnyolc megdöbbentő auschwitzi fotót talál az olvasó.

A kötet bemutatójára június 14-én került sor a városi könyvtárban, ahol a szerző és Rózsa Diána, magyar nyelv és irodalom szakos tanár olvasott fel a versekből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.