- hirdetés -

Több mint 64 millió fForinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam a Dél-alföldi Turisztikai Innovációs klaszter létrehozását, amely olyan termékek kialakítását tűzte ki célul, melyek a régiónk hosszú távú piacit sikerei növelhetik, és a versenyképességére is jó hatással lesznek.

A belföldi turizmus teljesítménye folyamatosan növekszik az elmúlt években, ugyanakkor az is elmondható, hogy az átlagos tartózkodási idő csökken. Ez azt a tendenciát igazolja, hogy a belföldi turizmus a hétvégékre, valamint a hosszú hétvégékre koncentrálódik. Az utazók számára a vakáció lényege a feltöltődés, a felszabadult együttlét, az új helyek megismerése, a 2-3 napos utazások során pedig szívesen fogadják, ha mindezt csomagban kapják, amely könnyebbé és gyorsabbá teszi a tervezést.

A Dél-alföldi Turisztikai Innovációs klaszter az “aktív egészséget” támogatja, amely az egészségmegőrzés, a fizikai aktivitás és a lelki feltöltődés harmóniáját jelenti. A  turisztikai szektor közös célja az, hogy a vendégéjszakák számát növelje, amit komplex turisztikai termékek fejlesztésével lehet elérni. Ezek a termékek többnapos élményt nyújtanak az utazóknak, ezáltal több napos tartózkodást és jövedelemköltést eredményeznek.

A szervezet közleménye szerint a klaszterrel egy olyan szolgáltatási hálózat jön létre, amely összefogja a turizmus széles spektrumában működő szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek működését. Teszi ezt azért, hogy olyan turizmusszervező logisztikai szolgáltatást hozzon létre, mely a Dél-alföldi Régió turisztikai attrakcióit rendszerbe szervezi.

E komplex feladat egyik új és meghatározó eszköze lehet az intelligens turisztikai kártya. A felerészben EU-s támogatásból létrehozott, 128 milliós turisztikai kártya rendszerét már a világ több országában népszerű, számos turista használja utazásai során. A kártya a kül- és belföldi utazók számára rengeteg kedvezményt nyújtó szolgáltatási csomag, amelynek legfontosabb célja, hogy fogyasztásra ösztönözzön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.