- hirdetés -

Végre megérkezett a nyár, és elindult a nyári fesztiválszezon Orosházán is. Nem is akárhogy!

Megérkezett a tikkasztó hőség, vele együtt a fagyi, a nyári ruhák, és a szabadtéri programok időszaka. A hétvégén lubickolhattunk a zenei rendezvényekben: június 6-án és 7-én este is TDM party várta a főtérre látogatókat, szombat délután családok muzsikáltak a Művészetek Házában, a vasárnapi Pünkösdi Nyárváró pedig feltette a koronát a hétvégére.

A június 8-i rendezvény az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében valósult meg. Az egyesület elnöke, Dávid Zoltán elmondta, hagyományteremtő szándékkal indították útjára a rendezvényt, céljuk, hogy a városban színvonalas kulturális rendezvényeken kapcsolódhassanak ki az orosháziak.

Hogy az alvásidő miatt a kicsik se maradjanak le a nyárváróról, a gyerekek már kora délután válogathattak a programokból.  Az ugrálóvár mindig tele volt, az aprónépet a meleg sem tántorította el az önfeledt ugrándozástól. A játszóházban kézműveskedhettek, a NANÁ játékbolt jóvoltából pedig logikai játékokat is kipróbálhattak.

Sokakat vonzott a nyárváró party Fotó: Kecskeméti Krisztina, Losonczi Dávid
Sokakat vonzott a nyárváró party (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina, Losonczi Dávid

A zenei program 17 órakor indult az Orosházi Fúvószenekar térzenéjével. Így aki esetleg nem hallott a pünkösdi rendezvényről, azt is a térre csalogatta a zeneszó. Miután már kellő számú közönség összegyűlt, a First lépett színpadra. Az orosházi együttes már egy jó ideje nem koncertezett itthon, vasárnap végre újra tőlük volt hangos a belváros. Repertoárjukon most is örökzöldek és mai kedvencek szerepeltek, így minden korosztályt szórakoztattak. Jó bulit csináltak, és rendesen megalapozták a hangulatot.

Azt őket követő Mystery Gangnak már nem volt nehéz dolga a közönséggel, a trió azonban tovább fokozta a jókedvet. Olyan energiával és magával ragadó lendülettel tépték a húrokat és ütötték a dobokat, hogy a majdnem ezer jelenlévő többsége nem tudott megálljt parancsolni a lábának. A Mystery Gang jó választásnak bizonyult, kortalan zenét játszottak, és nem csak a rock & roll szerelmeseinek nyújtottak fantasztikus zenei élményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.