- hirdetés -

Az orosházi és csanádapácai tagokból álló Örökség zenekart a Tűzkerék XT hívta Budapestre a Pecsa Music Caféba. Volt gitárpárbaj és hosszan tartó vastaps is.

A Tűzkerék zenekar negyedjére rendezte meg  a Jimi Hendrix és Radics Béla emlékének szentelt estet a fővárosban. A Thanks Jimi – Köszönjük Béla nevű koncerten május 16-án vendégzenekarokkal és vendégzenészekkel együtt rendkívül színes programot szentelnek a minőségi zenének.

A koncertek sorozatát az Örökség zenekar nyitotta bő negyven perces műsorával, amiben megszólaltak az egykori honi gitárkirály, Radics Béla szerzeményei, mellette pedig Hobo és Deák Bill dalok is elhangzottak. A zenekart az Orosházi Rock Klub jóvoltából némi „hazai pálya” is körülvette, ugyanis az egyesület tagjai egy különjáratú buszon 16 fővel utaztak Budapestre.

Az Örökséget a Tűzkerék követte a színpadon, akik sok vendégzenészt hívtak a bulira, köztük az orosházi zenekar szólógitárosát, Bagaméri Andrást. Bandi az alkalmi formációban előbb egy Jimi Hendrix átiratot, a Red House-t játszotta, majd a koncert végén a többi gitárossal közösen pengették a Zöld csillagot és a Hey Joet. Ekkor már az orosházi zenekar billentyűse, Csikós Nándor is színpadon volt hangszerével együtt.

A koncerten több dalt is felvettek, íme ezek közül a Rossz vér.

A meghívás apropóját a tavalyi orosházi ViharsaRock Fesztivál adta, ahol fellépett a Tűzkerék XT is. A kiváló esztergomi zenekar akkor vendégzenésznek hívta a színpadra Andrást, aki részt vett egy komoly gitárpárbajban is.

– Tulajdonképpen az akkori játékommal nyertem el a lehetőséget, hogy a Pecsa Caféban fellépjek. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak a zenekart és az én vendégfellépésemet illetően is, jó volt hallani a kitartó tapsot a koncertünk végén – mondta Bagaméri András. – Külön érdekesség, hogy Radics Béla egykori barátnője is a közönség soraiban ült és nagyon elégedetten mosolygott.  Ilyen helyen és ilyen körben fellépni szerintem felér egy kitüntetéssel – fogalmazta meg érzéseit a gitáros.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.