- hirdetés -

A Rock Klubból sokak számára ismerős helyi zenekar, a Bagaméri Projekt lépett fel augusztus 25-én este az Orosházi Nyár 2018 soron következő együtteseként. A banda elsősorban blues és rockzenét játszott, és aratott zajos sikert.

A 2013-ban alakult együttest Bagaméri András álmodta meg, azzal az elképzeléssel, hogy olyan zenészeket hozzon össze, akik az aktuális felállásban sosem játszottak együtt.
– Azért lett Bagaméri Projekt, mert úgy képzeltem, hogy folyamatosan cserélődnek a tagok. Az Például „A” koncertre X jön dobosként, Y pedig basszusgitárosként, „B” koncertre pedig teljesen másokat viszek. Ez körülbelül másfél éve változott meg, mikor elegem lett abból, hogy minden fellépés előtt újra le kellett ülni, újra át kellett beszélni a koncertet. Úgy döntöttem, haladjunk egy irányba, és a kemény mag érzésem szerint képes erre, képes együtt gondolkodni – összegezte röviden történetüket a zenekarvezető.

Ezt a kemény magot láthatta az orosházi közönség szombat este. Csizmadia Réka énekelt, Jóbi Gergő szintén énekelt a gitár mellett, a szegedi Horváth András pengette a basszusgitárt, Bálint Attila ült a doboknál, a harmadik gitáron pedig Bagaméri András játszott, és időnként vokállal is besegített.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Megszólalt tőlük egyebek mellett az Ozone Mama remeke, a Fortunate Son, a legendás, sok feldolgozást megélt Wicked Game, de a Crazy Mama vagy a Guns and Roses ikonikus Knockin’ on Haven’s Doorja is.
– Pár nap és fellépünk egy blues fesztiválon Békéscsabán, ezért úgy beszéltük meg a próbákon, hogy nagyjából ugyanazt hozzuk ide is. Az ottani plakáton az szerepel, hogy zenék újraértelmezve, aminek kapcsán nem arra kell gondolni, hogy teljesen más stílusokba helyezzük át a számokat, csak egy kicsi pluszt adunk hozzájuk. Hogy egy konkrétumot mondjak: egyik nagy kedvencem a Wicked Game, ami alapvetően egy keserédes nóta, viszont ha megspékeljük némi torzított gitárral, akkor egész más hangzást kap, még pont ráismerni, de már nem az eredeti – világította meg muzsikájuk hátterét Bagaméri András.

Mint kiderült, a dalok nem csak a bandatagok, de a közönség szívéhez is megtalálták az utat, ráadásul remekül szóltak a főtéri nagyszínpadon.
– Mindannyian játszottunk már olyan formációkban, amik szerepeltek ekkora közönség előtt, de azért a hazai pálya kicsivel mindig jobban inspirál – árulta el a frontember, hozzátéve, a végleges összetétel megtalálása hamarosan saját számok születését is eredményheti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.