- hirdetés -

Nemzetközi versenyen a dobogó második fokára állhatott Kocsis Adrienn. Az orosházi lány korábban a Blikk szépe volt, most a kifutókon mutatja meg magát. De máshogy mint eddig.

Kocsis Adrienn számára a május a megmérettetések és a sikerek hónapja volt. Nem egészen egy hét leforgása alatt három verseny indult sportmodell kategóriában. Az Ausztriában rendezett nemzetközi testépítő és fittness versenyen második lett, Oroszlányban a regionális bajnokságon szintén a második helyet szerezte meg, a szegedi magyar bajnokságon pedig a negyedik helyet tudhatta magáénak. Adriennel a testépítésről, a motivációról és a nőiességről is beszélgettünk.

Korábban is fontos volt számodra a megjelenés, még a Blikknek is levetkőztél. De minek hatására kezdted el a testépítést?

Adrienn Bécsben második lett (Fotó: WBPF Hungary)
Adrienn Bécsben második lett (Fotó: WBPF Hungary)

– Már két és fél éve jártam edzőterembe hobbi szinten, mielőtt elkezdtem komolyan foglalkozni a testépítéssel. Tavaly májusban elmentem nézőként a szegedi testépítő bajnokságra, és ott szerettem bele ebbe a világba. Annyira nagy hatással volt rám, hogy azóta hetente ötször edzek.

A versenyszerű testépítéshez edzéstervre, és megszabott étrendre is szükség van. Kihez fordulhatsz szakmai segítségért?

– Kristó Endre hódmezővásárhelyi edző segít a felkészülésben. Őt tavaly kerestem meg, és azóta mentorál, összeállítja az edzéstervemet és versenyszezon előtt a négy hónapos diétámat is. Neki köszönhetően október közepén részt vettem egy regionális tehetségkutató versenyen, és sportmodell kategóriában a 3. helyezést értem el. Ez visszajelzés volt számomra, hogy jó úton indultam el.

„Magamnak szeretnék megfelelni”

Azt kijelenthetjük: a közvélemény szerint a testépítés nem épp a legnőiesebb sport. Emiatt ért már negatív kritika?

– Szemtől szembe még nem. Mondták már lányok, hogy ez már túl sok izom, de szerintem nem így van. Számomra fontos, hogy a nőies alakom megmaradjon, éppen ezért sportmodell kategóriában versenyzek, és nem testépítőben, mert azt már túlzásnak érzem. A legfontosabb talán az, hogy magamnak szeretnék megfelelni, és én így jól érzem magam a bőrömben.

Sok edzés, rengeteg lemondás és még az sem mindegy, mit és mikor eszel. Megéri?

– Igen! Valóban sok lemondással jár és rengeteg munka van benne, hogy ilyen alakom legyen. Pont ezért vagyok büszke arra, amit elértem. Nagyon örülök a versenyeredményeimnek is, és mindez hatalmas lendületet ad. Megtaláltam önmagam ebben a világban, és jó érzés benne lenni.

Biztos vannak rosszabb napjaid, amikor fáradt vagy, nehezedre esik lemenni a terembe. Ilyenkor mivel motiválod magad?

– Van egy nagy példaképen: Oláh Vivien, számomra ő az etalon. Közösségi oldalakon nagyon sok fotót és tanácsot oszt meg, és ezekből gyakran merítek erőt. Valójában a szó pozitív értelmében már kellőképpen függője vagyok az edzőteremnek, része lett az életemnek. A másik, ami rosszabb napokon eszembe jut, hogy nem azért küzdök hónapokig, hogy feladjam. Sok akaraterőre van szükség, de tudom miért dolgozom. Nagy álmaim vannak még a testépítéssel, és szeretném azokat valóra váltani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.