- hirdetés -

A „Mohikán” Tanár Úrtól egykori tanítványa és kollégája búcsúzik.

Az 1960-as évek közepén került Orosházára Szécsényből az akkori Mezőgazdasági Technikumból tanítani Gúth Gábor mérnök-tanár.

Gúth Gábor (1933 – 2014)
Gúth Gábor (1933 – 2014)

Azóta töretlenül, nyugdíjba vonulásáig a Kossuth Lajos Mezőgazdasági Technikumban, későbbi nevén Mezőgazdasági Szakközépiskolában fáradozott a fiatalok szakmai jövőjéért.

Emellett aktívan részt vett a felnőttképzésben is. Népszerű, mosolygós és szimpatikus pedagógus is volt, nemcsak szakember. Tanítványai végtelenül szerették és tisztelték Őt, a „Fiait” „Mohikánoknak” a „Lányait” „Mohikínáknak” becézte. Kifogyhatatlan energiája és soha nem múló jó kedve áthatotta az iskola mindennapjait és a messzi tájakon tett utazásokat, ahová évtizedeken át diákjait és kollégáit elvitte.

Most mély fájdalommal búcsúzunk a Tanár úrtól, akinek 81 esztendőt ajándékozott a jó Isten. „Sic erat in fatis” (Így rendelte a SORS!?)

A teljesség igénye nélkül búcsúzunk Tőled, Öntől kedves Tanár Úr, egész szerető családod, a volt munkatársaid, tanítványaid, akik tiszteltek és szerettek Téged, Önt!

Béke poraira! Nyugodjon békében! Ámen!

Koszteleczky Ede

Gúth Gábor temetése június 6-án 11 órakor lesz Orosházán, az Alvégi temetőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.