- hirdetés -

Mi az: rizsevő verseny, kvízvetélkedő, rajzkiállítás, teaház, és érdekességek a japán kultúráról? Anime napot szervezett a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) a Diáktanyán.

g
A rajzokat is kiállították

Még Békéscsabáról is érkeztek fiatalok azért, hogy részt vehessenek az orosházi Diáktanyán szervezett anime és manga napon május 31-én. Egy délutánon keresztül minden a japán stílusú rajzfilmekről és a szigetország kultúrájáról szólt, több mint 30-an érdeklődtek a programok iránt.

Kiss Ágota Virág, az orosházi anime nap megálmodója 10 évesen ismerkedett meg a japán rajzfilmvilággal, azóta is hatalmas rajongó.
– Minden évben rendeznek Budapesten egy nagy manga-találkozót, a MondoCon-t, amire azonban nem mindenki tud eljutni. Orosházán is jó páran vagyunk olyanok, akik rajonganak a műfajért, ezért gondoltuk úgy, szervezünk számukra egy kötetlen délutánt – árulta el Ágota azt, mi áll az összejövetel hátterében. Mint kiderült, nem csak ez, de a Diáktanya népszerűsítése is a célok közé tartozik.

A programok közül a legnépszerűbb a rizsevő verseny volt, ahol természetesen szigorúan csak két pálcika segítségével ehettek rizst a diákok. De a résztvevők megcsodálhatták Kiss Ágota Virág, és testvére mangáit is, majd érdekességeket tudhattak meg a japán kultúráról egy finom zöld tea kíséretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.