- hirdetés -

Salsával, néptánccal, hip-hop-pal és capoeirával csillapíthatták tánc iránti szomjukat az orosháziak május 28-án. A művelődési ház színpadán negyedik alkalommal rendeztek tánckoktélt.

A tánckoktélt – a 2010 óta működő – Salsa Műhely indította, egy kapcsolati konfliktus megoldási lehetőségeiről meséltek, természetesen a tánc nyelvén. A latin ritmusok után hazai vizekre eveztünk, a Harangos Néptáncegyüttesnek (HaTe) és utánpótlás csoportjainak bemutatóját láthattuk.

Az általános iskolás Kisharangosok kalocsai táncokat adtak elő, az alsó tagozatos Csengettyűsök pedig népi játékokat, népszokásokat elevenítettek meg, a kiszebábtól egészen a húsvéti locsolkodásig. A Harangos Néptáncegyüttest középiskolások és felnőttek alkotják, akik vajdaszentiványi táncoknak szentelték az évet, szerda este a színpadon is megmutatták munkájuk gyümölcsét.

Tánc minden mennyiségben Fotó: Rajki Judit
Tánc minden mennyiségben (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az Aqua De Beber capoeira csoport is színpadra állt, előadásuk mindig megragadja a közönséget, hisz felnőttek és gyerekek, apák és fiaik együtt sajátítják el  a harcművészetet, és közös hobbijukat a nézőknek is bemutatják. A csoport egyébként öt éve alakult Lucz Roland vezetésével.

Az est zárásaként a ReDance Hip-Hop Crew Sportegyesület lépett fel, az előadott színes tánckavalkádban mindegyik korcsoport megmutatta tudását. Reméljük jövőre hasonlóan finom koktélt kapunk majd a táncosoktól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.