- hirdetés -

Ladjánszki Ádám és Sepeczán János nyert a hétvégén, utóbbi birkózónk kivívta a válogatottságot.

A hétvégén Szigetszentmiklóson rendezték meg a Junior Szabadfogású Magyar Bajnokságot. A Sziget Mobil Kupa versenyt jó eredményekkel zárta az Orosházi Spartacus Birkózó Klub: két súlycsoportban is elhozták a magyar bajnoki címet.

Az 55 kg-osok mezőnyében Toll Attila indult, aki jó birkózással az ötödik helyet szerezte meg. Egy súlycsoporttal feljebb, 60 kg-ban Ladjánszki Ádám külön engedéllyel versenyzett, hiszen még csak kadetkorú. Egész nap magabiztos, tudatos birkózást mutatott be, és a nap végén mindenkit maga mögé utasítva felállhatott a dobogó legfelső fokára.

 Jó eredményekkel zárt a Spartacus-csapat a magyar bajnokságon (Fotó: egyesület)
Jó eredményekkel zárt a Spartacus-csapat a magyar bajnokságon (Fotó: egyesület)

A 66 kg-os súlycsoportban két orosházi birkózta a döntőt: Sepeczán János alsóágon négy győzelemmel jutott a fináléba, a selejtezők során csepeli nagy riválisát is technikai tusgyőzelemmel verte. Antal Dániel a felsőágra került, és lemintázva klubtársát a döntőig menetelt. Itt hatalmas csatában, 8-6-os pontozással Sepeczán János került ki győztesen, aki ezzel a második versenyét nyerte, és kivívta a válogatottságot. Hétfőn már utazott is klubtársával, Kelemen Zsolttal a szombathelyi edzőtáborba.
A hétvégi magyar bajnokságon 96 kg-ban Gajdán János versenyzett, és az előkelő ötödik helyen végzett.

Eredmények:
55 kg Toll Attila V. hely
60 kg Ladjánszki Ádám I. hely
66 kg Sepeczán János I. hely
66 kg Antal Dániel II. hely
96 kg Gajdán János V. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.