- hirdetés -

Ez az egyik téma, ami hónapok óta foglalkoztatja a telepieket. Az alpolgármestert kérdeztük, mit lépett a témában a város. Közben kiderült, új buszok jönnek majd Orosházára.

Az elmúlt hetekben egyre több helyen hallottuk panaszként, hogy a Budapestre tartó buszok közül több járat már nem áll meg Rákóczitelepen, aminek okát nem értik a helyiek. A témát egy beszélgetésen felvetettük Zalai Mihály alpolgármesternek, aki tudott a dologról.
– Több lakossági jelzést kaptam ebben az ügyben, és emiatt megkerestük már a Körös Volán vezetését is – mondta Zalai Mihály. – Kiderült azonban, hogy nem az ő illetékességük, hiszen a szóban forgó járatokat a Volánbusz szervezi, a menetrendjüket pedig a Dél-alföldi Közlekedési Központ készíti. Ezért mindkét szervezetnek küldtünk levelet, amiben kérjük, újra álljon meg a távolsági autóbusz Rákóczitelepen. Válasz még nem érkezett – tette hozzá.

Elmondta, informálisan úgy tájékoztatták, hogy közel 10 olyan utas volt, aki rendszeresen használta ezeket a járatokat, munkába vagy iskolába jutásra.
– Nekik most legalább a tűzoltóságig be kell buszozni, hogy ott szálljanak fel a budapesti távolsági járatra. Ez viszont nem lehet megoldás hosszú távon – fogalmazott Zalai.

A pályaudvarról indult a fővárosi járat - de mikor áll meg Rákóczitelepen? (Fotó: Rajki Judit)
A pályaudvarról indult a fővárosi járat – de mikor áll meg Rákóczitelepen? (Fotó: Rajki Judit)

Az alpolgármester információi szerint a módosított menetrendből azért hagyták ki a rákóczitelepi megállót, hogy tartani tudják a menetidőt, hiszen egy ideje már Battonyáról indulnak a szóban forgó távolsági járatok.

Legyen gyorsabb a fővárosi járat

A városvezető hozzátette, hogy a napokban bemutatkozó látogatást tett a Körös Volán új vezérigazgatójánál, Fekete Antalnál, akitől a telepi megálló ügyének támogatása mellett mást is kért.
– Szeretnénk elérni, hogy a vasárnapi, főleg iskolások által igénybe vett Budapestre tartó busz ne álljon meg Kiskunfélegyházán és Kecskeméten, így legalább 50 perccel rövidebb lenne az út a fővárosba, ami a főiskolásoknak, egyetemistáknak sokat jelentene. Hódmezővásárhelyről így járnak az autóbuszok a fővárosba, ott jó a tapasztalat – hozott egy közeli példát.

Zalai Mihály elmondta, hogy a vezérigazgató tájékoztatása szerint a Körös Volán 52 alacsony padlós autóbusz beszerzését tervezi. A járművek ősszel érkezhetnek, és Orosházára is jut majd belőlük. A modern buszokra a babakocsival utazók és a kerekesszékesek is biztonsággal felszállhatnak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.