- hirdetés -

Orosháza belvárosa jókedvű gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap, az Árpád-kertben rengeteg ingyenes játék várta a kicsiket.

Ugrándozó gyerekek a trambulinon, a lufihajtogató bohócnál, a színpad előtt, de még a vattacukrosnál is. A picik rengeteg energiája mellett felhőtlen jókedvük is irigylésre méltó volt a Városi Gyermeknapon. Több órás elfoglaltságot jelentett az aprónépnek, ha az összes játékot ki akarta próbálni.

A programot 10 órakor a Szegedi Miniszínház mesejátéka indította, a GYIÖK által szervezett kismotoros felvonulás rajtjához körülbelül hetven járgány és utasa sorakozott fel. A színpadon interaktív gyerekműsort, papírszínházat, capoeirások és táncosok előadását láthatta a közönség. Rendőri irányítással kerékpáros akadályversenyen bizonyították ügyességüket a nagyobbak, valamint szülői segítséggel tesztet töltöttek ki a közlekedési szabályok témakörében.

Dübörögtek a kismotorok az Árpád-kertben (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián, Kecskeméti Krisztina)
Dübörögtek a kismotorok az Árpád-kertben (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián, Kecskeméti Krisztina)

Ami viszont egyáltalán nem igényelt felnőtt segítséget, az a mesekvíz volt, tíz állomáson válaszoltak rajzfilmekkel kapcsolatos kérdésekre a játékosok. A lezárt útszakaszon aszfaltrajz verseny alkotásai hirdették, hogy a mai nap a gyerekeké. Többek között volt még arcfestés, kézműves játszóház, és a már elmaradhatatlan lufihajtogató bohóc.

A nap során több mint ezer ember látogatott el az Árpád-kertbe, a programot a Petőfi Művelődési Központ szervezte a Nagycsaládosok Egyesülete és az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat közreműködésével. Orosháza Város Önkormányzata támogatta a rendezvényt, ennek köszönhetően ingyenesek voltak a játékok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.