- hirdetés -

Közös bank és energiapolitikára, szolidárisabb Európai Unióra van szükség Szabó Tímea szerint. Az Együtt-PM-es politikus a vasárnapi európai uniós választások előtt Orosházán tartott sajtótájékoztatót.

Az Európai Unió aktív, szerves részeként kell kezelni hazánkat, a képviselőknek pedig Magyarország érdekeiért kell küzdeniük – többek között erről is beszélt május 22-i, orosházi sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, az Együtt – Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő. A politikus a Spar áruház előtt fogalmazta meg csütörtök délelőtt azt, hogy a pártszövetség nem az unióból akarja kivezetni hazánkat Oroszország felé, mint a Fidesz és a Jobbik, hanem az Európai Unióval fűzné szorosabbra kapcsolatát.

Szabó Tímea szerint pártja egy képviselőt biztosan küld Brüsszelbe (Fotó: Rajki Judit)
Szabó Tímea szerint pártja egy képviselőt biztosan küld Brüsszelbe (Fotó: Rajki Judit)

– Nem elherdálni akarjuk az európai uniós forrásokat, nem ellenséget látunk Brüsszelben, hanem egy olyan partnert, akivel egyenlő viszonyban lehet tárgyalni, kölcsönös a tisztelet – fogalmazott Szabó Tímea, aki azt is elmondta, korszakváltás a párt célja, középpontban a szociáldemokrata értékekkel.

A pártszövetség egyébként energiauniót hozna létre az orosz függőséget elkerülendő, bankuniót az állampolgárok pénzintézetektől való függőségének megszüntetéséért. Céljuk továbbá a hátrányos térségek felzárkóztatása, új munkahelyeket teremtenének a fiatalok számára.

Szabó Tímea azt is elmondta, hogy szerintük egy képviselőjük mindenképpen bejut az Európai Parlamentbe, kettő meglepetés lenne. Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért közös listáját Bajnai Gordon és Jávor Benedek vezeti, véleményüknek az Európai Zöld Párthoz csatlakozva szereznének érvényt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.