- hirdetés -

A következő másfél évben a Hálózat a közösségért elnevezésű programban 150 millió forint áll rendelkezésre a rászoruló családok támogatására.

Újabb hátralékkezelő programot indít az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat május 21-én. A pályázati úton kiosztható támogatási keret 150 millió forint, ennek felhasználásával mintegy 300 millió forintnyi hátraléktól szabadulhatnak meg a nehéz helyzetbe került családok.

A két szervezet 2009 óta negyedik alkalommal hirdeti meg a programot, melynek célja, hogy a villamosenergia-ellátás a nehézségekkel küzdő személyek számára is elérhető legyen, és részt vállaljanak hátralékuk kiegyenlítésében.

Támogatásban hátralékos és hátralékkal nem rendelkező fogyasztók egyaránt részesülhetnek. Előbbiek között az áramszolgáltatásból már kikapcsolt fogyasztók, és az előre fizetős mérővel rendelkező hátralékos fogyasztók is támogatást igényelhetnek. Utóbbiak között pályázhatnak a rendszeresen fizető szociálisan hátrányos helyzetű fogyasztók, és az előre fizetős mérőt használó hátralékmentes fogyasztók is. A legmagasabb elérhető támogatás 150 ezer forint.

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani, ebben segít a családsegítő szolgálat. A pályázati űrlapot a halozat.maltai.hu honlapon történt regisztráció, és annak e-mailes megerősítése után lehet kitölteni, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Budapest 1255 Pf.:1. címre postai úton el kell küldeni.

A programról bővebb információ a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oldalán, telefon: 06-1-3914-757, e-mail címen: halozat@maltai.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.