- hirdetés -

Erőemelőink a magyar bajnokságon értek el kiváló eredményeket.

Tabon rendezték meg a hétvégén az Ifjúsági, Junior, Felnőtt, Masters Raw Erőemelő Magyar Bajnokságot. A megmérettetésen az Orosházi Toldi SE versenyzői is részt vettek, és remek eredménylistával tértek haza.

Kékegyi Henriett 57 kg-os súlykategóriában, junior korosztályban indult, és a kategória legjobbjának bizonyult 262,5 kg-os teljesítményével. 85 kg guggolása, 130 kg felhúzása, 262,5 kg összetett eredménye új junior országos csúcs, ezeken felül a junior abszolút harmadik helyet is megszerezte. Nagy Nikolett élete első versenyén 190 kg-os teljesítményével a 63 kilósok között ifiben ezüst-, juniorban bronzérmes lett.

Balázs Renáta a 72 kg-os súlykategóriában 262,5 kg-mal az ifjúságiaknál első, a junioroknál második helyet zsebelt be. Ifjúsági kategóriában az abszolút értékelésben a dobogó második fokára állhatott. Reni minden eddigi ifjúsági országos csúcsot megdöntött (guggolás 92,5 kg, fekvenyomás 70 kg, felhúzás 100 kg, összetett 262,5 kg).

A Toldi versenyzői jól teljesítettek a versenyen (Fotó: egyesület)
A Toldi versenyzői jól teljesítettek a versenyen (Fotó: egyesület)

Haklik Dorottyánál senki nem bizonyult jobbnak 84 kg-ban az ifik és juniorok között sem. Mindkét kategória magyar bajnoka lett 357,5 kg-os teljesítményével. Sőt, az ifi és junior abszolút magyar bajnoki címet is elhozhatta. Dóri hét magyar csúcsot is megdöntött: guggolás 130 kg ifi, junior csúcs, fekvenyomás 75 kg ifi csúcs, felhúzás 152,5 kg ifi és junior csúcs, 357,5 kg összetett ifi és junior csúcs.

A csapateredményben az Orosházi Toldi SE női ifjúsági és junior csapata mindkét korcsoport versenyében a legjobbnak bizonyult. A felnőttek között a csapatversenyben (wilks pont alapján) a Toldi SE négy főből álló női csapata a harmadik helyen végzett – írja a klub honlapja.

A férfiak mezőnyében 93 kg-os felnőtt kategóriában Szöllősi Gábor 625 kg-os összetett teljesítményével a negyedik helyen zárt. Vasárnap bemutatkozott élete első versenyén Farkas Ádám is. 120 kg-ban junior magyar bajnok lett 647,5 kg-os teljesítménnyel. Ádám új junior országos csúcsot állított fel 275 kg-os felhúzásával és 647,5 kg összetett eredményével. Felnőtt kategóriában a negyedik helyen végzett. Máté Attila szintén a 120 kg-os súlycsoport mezőnyében 637,5 kg-os teljesítménnyel felnőtt kategóriában ötödik, még masters1 korcsoportban a harmadik helyet szerezte meg.

Musztafa Imre vezetőedző az OrosCafénak elmondta, meglepően jól szerepeltek a fiatalok a hétvégi bajnokságon, elégedett az elért eredményekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.