- hirdetés -

Az önkormányzati, és a városunkban működő szociális ellátó rendszerre is kíváncsi volt az a török delegáció, amely május 16-án érkezett Orosházára. Tájékozódtak, várost néztek, majd kapcsolatot építettek.

A Török Kisvárosi Konföderáció hatfős küldöttsége járt Orosházán május 16-án. Elsősorban a városra, és Gyopárosfürdőre voltak kíváncsiak, de egy élelmiszerüzemet is megnéztek, majd a polgármesteri hivatalba látogattak. Itt Zalai Mihály alpolgármestertől kaptak tájékoztatást az önkormányzati rendszer, a polgármesteri hivatal, és a szociális ellátó rendszer működéséről.

Zalai Mihály informálta a török küldöttséget (Fotó: Rajki Judit)
Zalai Mihály informálta a török küldöttséget (Fotó: Rajki Judit)

– A Magyarországon már meghonosodott gyakorlatok érdekelték leginkább a delegációt. A szociális ellátó rendszerre figyeltek a legjobban, erről a témáról azonban már más hazai településen is informálódtak – fogalmazott Zalai Mihály a találkozót követően. Mint hozzátette, a török vendégek nagyon elégedettek voltak az itt látottakkal. A látogatás után a küldöttség más településeket is felkeres.

Orosháza egyébként nemrég pályázott egy európai uniós projektre, mely törökországi testvértelepülések keresésére, illetve kapcsolatteremtésre ad lehetőséget. Az alpolgármester azt hangsúlyozta, a pályázat pozitív elbírálása esetén, egy, már létező kapcsolatrendszerre támaszkodhatnak. A mostani találkozó segítségével akár Észak-, vagy Nyugat-Törökország felé orientálódhatnának, ami azért is fontos, mert a török gazdaság erős – emelte ki Zalai, a remények szerint ebből az orosházi vállalkozásoknak is haszna származhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.