- hirdetés -

Békés megye irodalmához kötődő írásait és előadásait szedte kötetbe Bárdos Zsuzsa pedagógus, muzeológus.

Bárdos Zsuzsa Orosháza és a térség irodalmi értékeit kutatja. Csakúgy, mint korábbi könyveiben, a nemrégiben megjelent Betűvetők konok akaratjáról című kötetében is munkája eredményeit tárja a nyilvánosság elé. A tények mellett elemzésekkel igyekszik átfogó ismeretet adni olvasóinak. Megjelent művét kortól függetlenül mindenkinek ajánlja, aki érdeklődik a békési táj irodalma iránt. Elmondása szerint sem mélységében, sem terjedelmében nem elégedett még az eddigiekkel, munkájával azonban segíteni és ösztönözni szeretné a hasonló érdeklődésűek további kutatását.

Bárdos Zsuzsa a honismereti hét keretében mutatta be legújabb kötetét (Fotó: Rajki Judit)
Bárdos Zsuzsa a honismereti hét keretében mutatta be legújabb kötetét (Fotó: Rajki Judit)

Könyvében az irodalmi hagyományok megőrzését segítő írások, valamint életművek is olvashatók. Ahogy fogalmazott, a kötet 25 évnyi sajátos szenvedély és megszállottság gyümölcse.
– Hiszem, hogy az irodalom nem könyvbe zárt, elvont esszencia, mivel segített átélni saját életem fájdalmas mélységeit és boldogságos pillanatait. Bátor vagyok feltételezni, hogy másokat is a tiszta egyszerűség és a csendes belső béke felé terelhet – vallja Bárdos Zsuzsa.

Kötetében helyet adott tanítványainak, két fiatal kutató tudományos dolgozatának. A könyv első példányát most is – csak úgy, mint az előző négy publikációjánál – édesapjának adta, aki ha nem is elfogultság nélkül, de mindig nagy büszkeséggel olvassa lánya munkáit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.