- hirdetés -

A Black Band a Hangfoglaló Tehetségkutató fesztivál baranyai elődöntőjének harmadik napját megnyerte. Stúdiózás lett a díjuk, és ha a zsűri úgy dönt, mehetnek az országos versenyre.

Az orosházi Black Band öt éve indult, a jelenlegi felállásban három éve zenélnek együtt. Név szerint Borsodi Fülöp Márk (18) dobos, Kecskeméti Imre (19) basszer, Törköly Márton (20) énekes alkotják a bandát. Alapvetően a punk rock az ő műfajuk, amibe olykor több stílust is vegyítenek, például reggaet. Főként saját dalokat játszanak, de néhány feldolgozott sláger is szerepel a repertoárjukon.

A Hangfoglaló Magyarország 2014 tehetségkutató fesztivál baranyai elődöntőjébe a paksi selejtezőről jutott be a Black Band, ahol amatőr együttesek mérték össze tudásukat. Pécsett a Strausz Ti-ti-tában április 23 és 25 között zajlott a verseny, amelynek minden napján hirdettek győztest, a harmadik napot nyerte az orosházi zenekar. Mint minden versenyen, itt is voltak díjak, a Black Band stúdiózást nyert, tehát néhány dalt felvehetnek egy pécsi stúdióban.

Ugyanakkor itt még nincs vége a történetnek: a három napi győztes közül szakmai zsűri választása alapján az egyik csapat bejut az országos versenyre. Erről még nem született döntés.

A Black Band több alkalommal is fellépett már Orosházán, legközelebb május 24-én koncerteznek Békéscsabán az Opendoorsban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.